lördag 23 januari 2016

Lördagsbrunch

På helgerna äter vi ofta brunch. Jag är inte direkt någon frukostmänniska, utan ligger hellre och drar mig länge på helgmorgnarna, så för mig är det perfekt att äta en kombinerad frukostlunch istället. Vanligtvis brunchar vi på söndagar, men idag kunde vi inte hålla oss ända till imorgon. 


Min nya kompis SMEG har visat sig vara helt perfekt när det gäller att framställa smarriga smoothies. Vaniljyoghurt, banan, frusna bär efter behag och en skvätt flytande honung blir riktigt mumsigt!


Den senaste tiden har jag fått pippi på färsk ananas, och på brunchbordet passar det in så himla bra med något syrligt och läskande.


Jag skär helst ananasen i stora chunks, som vi äter direkt ur skålen. Idag serverade jag bitarna i en mintgrön skål från Gustavsberg, som jag hittade för 5 kronor samtidigt som jag köpte lampan i gårdagens inlägg. Jag köper alltid pastellfärgat köksporslin när jag hittar delar på loppis. Udda grejer bildar en finfin helhet, bara man håller sig till ett färgtema.


Ägg, bacon, juice och kaffe måste man också ha. Jag tror nästan att jag skulle kunna äta bacon sju dagar i veckan. Det är löjligt gott! Vår brandvarnare larmar nästan varje gång vi steker det, hihi! Så går det när det är lågt i tak och man inte har någon köksfläkt.


Oftast brunchar vi framför TV:n, med "Vinterstudion" i bakgrunden. Bättre helgkänsla än så här blir det nästan inte!

7 kommentarer:

 1. Great idea, i love that kind of smoothies.
  Marina

  SvaraRadera
 2. Great idea, i love that kind of smoothies.
  Marina

  SvaraRadera
 3. Har du miccrougn? Testa i så fall att lägga baconet på några lager (2 - 3) hushållspapper och lägg några lager hushållspapper ovanpå. Miccra någon/några minuter på medelvärme! Inget os! Baconet kan bli torrare och saltare om det är för länge i ugnen. Vet inte varför det känns saltare, men testa dig fram. Värt att testa i alla fall! / Siv

  SvaraRadera
 4. Åh vilka härliga brunchbilder! Jag gillar färgerna! Ja, själva brunchen ser väldigt god ut också. Smoothie, ananas och bacon...mums!
  Här är det också lågt i tak och fläkten funkar väl lite sådär....så blir det för mycket stekande på en gång får vi också stänga av brandvarnaren och sen är det stekos i precis hela huset...host, host...
  Tänkte faktiskt på dig/er i eftermiddags när jag åt middag vid tv:n ;) Dottern är inte hemma idag så passade på att ockupera soffan några timmar.....
  Hoppas du har en härlig helg!/ Nettan

  SvaraRadera
 5. Helt underbart! Fin blender visst är det underbart! Man kan mixa precis hur man vill och snabbt enkelt och inte så mycket disk.
  Jättefina bilder du bjuder på så nu går jag ner och kör igång min blender och gör en brunch.
  Skön söndag till dig.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Ja men det där låter inte alls dumt. Ska se om nån annan här hemma är sugen på att testa. :-)
  Ha en skön söndag och njut av ditt bad. :-)
  /E

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!