onsdag 20 januari 2016

Nog vill man tro

Hemma i vår backe är det allmänt känt att det bor en tomte under vår lada. Ibland ser man en liten luva där i fönstret, och vissa dagar står dörren på glänt. Grannbarnen pratar med honom genom väggen på långsidan ibland, och min man sätter alltid ut gröt till honom på julafton som tack för året som gått. Kanel och en stor smörklick vet vi att tomten gillar på sin gröt. Den här julen åt han minsann upp hela portionen i ett nafs! Skålen var alldeles renslickad när vi tog in den igen på juldagens morgon.


Nog vill man tro på riktigt att det bor en liten hustomte under ladan. En liten tomte som pysslar om både folk och fä. Fast vi som bor här i backen tror inte på tomten. Vi VET att han finns!

4 kommentarer:

 1. Ja man vet aldrig vem som vakar över gården. Jag tycker det ser som gjort ut för en liten hustomte där.....och han är nog väldigt nöjd med hur ni pysslar om ert fina lilla hus och trädgård. :) Han stortrivs nog!
  Kram/Nettan :)

  SvaraRadera
 2. Klart ha vakar över er och hus och fä :)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Så mysigt med lilla fönstret och dörren under ladan. Tror alldeles säkert att tomten bor där men nu sover han väl efter julen? Det gör i all fall vår tomte!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Det är klart att Ni har er egna hus tomte, vem skulle inte vilja bo så fint i röda ladan som hen gör.

  Gott med gröt och kanel.

  KRAM

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!