söndag 28 februari 2016

Den ultimata vårduken

Redan tidigare i vinter köpte jag en Chamois-duk från Tulipa, som sedan har legat i ett skåp och väntat på att få komma fram. Vi (mest maken) har haft diverse pågående projekt på bordet, men det städade vi bort idag. Jag tänkte att det nog skulle vara den ultimata vårduken, och det är den absolut!


Duken är handtryckt i Rajastan, Indien med traditionell teknik och finns i olika färger och storlekar. Jag valde så klart Forest Green och jag tog den större storleken, eftersom vårt bord är så långt. Som vanligt var jag tvungen att prova duken direkt efter uppackning, utan att stryka den först...


Dagsljuset hann försvinna lite grann innan jag kom till skott med kameran (vi hade faktiskt riktigt soligt och fint mitt på dagen idag), men ni ser nog ändå hur det blev. Jag tänker att den här duken även kommer att vara himla snygg att ha på bordet till sommarens kafferep i trädgården.


I min runda vas har jag nya vita tulpaner från matbutiken den här veckan, tillsammans med gammalt blåbärsris som börjar gå i blom och några kvistar eukalyptus från förra veckans bukett. Nu blev det minsann ännu mer vår på bordet!


Den fina silvergröna lagerkransen som jag köpte i julas får faktiskt hänga kvar på vitrinskåpsdörren. Så himla julig är den ändå inte. Loppislampan lyser där borta i sitt hörn. Det blir väldigt behagligt ljus av den naturfärgade linneskärmen.


Så var fyra dagars ledighet till ända och en ny arbetsvecka börjar imorgon. Och när vi vaknar i övermorgon är det mars, hurra! Ett steg närmare våren. Fast medan jag väntar (om än en smula otåligt, som maken säger) är jag glad över att ha lite vårkänsla inne.

6 kommentarer:

 1. Oh fin.Härligt vårig. Härlig utflykt ni gjort blev förälskad i den där fina väggbokhyllan!
  Alltid kul här hos dig tack för titten! Ha en go vecka?

  SvaraRadera
 2. Grön härlig duk, Ert hem är så trivsamt.

  SvaraRadera
 3. Fin duk du köpt! Ja den passar nog utmärkt i trädgården i sommar också. Ja det är härligt att våren närmar sig....även om det var minus 15 grader här imorse....Men jag tycker faktiskt att den här tiden är helt underbar, speciellt när solen visar sig redan på morgonen och det droppar från taken.....Ha en bra dag!/Nettan

  SvaraRadera
 4. Den duken sitter som en smäck hos dig både ute och inne - jättevacker !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 5. Jättefin duk o som passar så himla bra just där den är!!

  SvaraRadera
 6. Jättefin duk o som passar så himla bra just där den är!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!