fredag 26 februari 2016

I spa't på Mossbylund

Eftersom vi blev utan vatten här hemma på obestämd tid, så kändes det både praktiskt och gott att vi hade planerat in en spa-vistelse på Hotell Mossbylund mellan torsdag och fredag. Mossbylund är från början en gammal gård, som ligger i en lantlig miljö längs kustvägen mellan Ystad och Abbekås, och det visade sig verkligen vara ett särdeles trevligt ställe.


Konferensdelarna och restaurangen är inrymd i en gammal mangårdsbyggnad, medan spa-avdelningen och de flesta rummen ligger ute i en helt nybyggd del vid sidan av. För tillfället pågår en utbyggnad av den här delen, så baksidan var förvisso lite av en byggarbetsplats, men det var i ärlighetens namn inget som störde speciellt mycket. Som "plåster på såren" bjöd hotellet ändå på bubbel och lyxiga chokladpraliner på rummet, plus att man fick en fin liten handcreme i present. Inte mig emot!


Rummen har 4-stjärnig standard och har inte vanliga rumsnummer, utan namn efter små byar i närheten. Vårt rum hette Gussnava, vilket vi aldrig hade hört talas om tidigare, men på kartan hittar man det iallafall en bit nordväst om Ystad. 


En rolig detalj är att alla rum har en fondvägg med en fototapet, där bilden är tagen på just den plats som gett respektive rum sitt namn. I vårt Gussnava-rum hade vi en jätteläcker vägg med rådjur i solnedgång. Supercool idé!


Rummet hade härlig utsikt över fälten på baksidan. Jag kan tro att det är ännu ljuvligare här när det är grönt och böljande om sommaren, men det var vackert i februari också. 


Utanför rummen finns en härlig lounge där man bara kan hänga. Visst är den platsbyggda bokhyllan helt fantastisk! 


Själva spa-delen består av en hyfsat stor uppvärmd inomhuspool, en gemensam bastu och tre bubbelpooler utomhus. (Jag hade dock inte kameran med mig där.) I anslutning finns det också ett spa-café, där man kan dricka kaffe och äta enklare rätter om man vill. Själv älskar jag relax-biten av en spa-vistelse nästan lika mycket som själva badandet. 


Mest hängde jag i den där läckra loungen på ovanvåningen. Så gott att få sitta i badrock och tofflor och bara gotta sig! Läsa inredningstidningar, äta frukt och dricka kaffe i glassig miljö. Det är onekligen vardagslyx på allra högsta nivå.


Om man hade orkat gå ut i den skånska snålblåsten, så hade man kunnat få låna en vovve att ta med sig på promenaden. Så himla läckert!


Vi åt en fantastiskt trerätters middag igår kväll (med bland annat en havtornssorbet, som lätt kvalificerar sig som en av de bästa efterrätter jag har ätit i mitt liv) och en likaledes fantastisk frukostbuffet imorse. Märkligt det där, hur mycket man klarar av att äta, fast man tror att man är så mätt så att man håller på att dö...


Överallt finns läckra detaljer att vila ögonen på; en salig blandning av gammalt och nytt. Den här ölbacksinstallationen hade jag nästan kunnat ställt iordning själv, hihi!


Underbart är kort. På förmiddagen idag var det dags att checka ut och checka in i verkligheten igen. Hejdå Mossbylund; hit återvänder vi gärna igen!


Fotnot: Det här inlägget är på inget sätt sponsrat eller skrivet i samarbete med någon utomstående. Fröken Grön väljer som vanligt att tycka och tänka precis vad hon vill, och hon har inget emot att göra gratisreklam för sådant hon själv faktiskt gillar och vill tipsa andra om. Om någon nu skulle undra...


2 kommentarer:

  1. Det låter som en oerhört trivsam sportlovsaktivitet. Himla trevligt verkar det ha varit dessutom!
    Ha en fantastiskt skön helg!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!