måndag 8 februari 2016

Trevliga husprogram

Sedan en vecka tillbaka får jag skynda mig hem när körövningen slutar vid 20-snåret på måndagar. Jag vill ju inte missa "Husdrömmar", som börjar på SVT1 just den tiden. Programledarna Pernilla Månsson-Colt och Gert Wingårdh lotsar oss tittare genom programmet, som handlar lika mycket om mänskliga relationer och öden som om husrenovering. Väldans trevligt! Om du missade säsongspremiären förra veckan, så ligger avsnitten på SVT Play. Där hittar man också flera avsnitt från den första säsongen. 

Bild från SVT.se

Annars går jag mest och väntar på en utlovad andra säsong av "Det sitter i väggarna" med byggnadsvårdsantikvarien Erika Åberg och historikern Christopher O'Regan. Har du missat första säsongen, så har du något trevligt att ta igen på SVT Play. Är det rentav så att du har ett trevligt gammalt hus och (till skillnad från mig) är modig nog att vara med i TV,  så söker SVT nya deltagare HÄR!

7 kommentarer:

 1. Åh, tack för påminnelsen! Gillar också det programmet! Det är kul när de visar utifrån livet också, härligt att se att de som separerat hade hittat tillbaka till varandra!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Ja, men det vore väl nåt för er att söka er till,med ert gamla fina hus, det vore väl toppen att få veta lite mer om dess historia?!

  Gillar också dessa program, hade missat att Husdrömmar hade börjat igen, tack för påminnelsen!

  SvaraRadera
 3. Ja detta är trevligt detta! Då är det bra m svtplay att kan se det efteråt!

  SvaraRadera
 4. Ska just nu titta på Husdrömmar. Trevligt om Det sitter i väggarna fortsätter ännu en säsong.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Jag gillar Erikas blogg, tycker hon är så duktig. Men jag har tyvärr inte sett "Det sitter i väggarna" men det är ju bra om man kan se det via datorn. Jag skulle också vilja veta mer om vårt gamla hus men vet inte riktigt hur man ska börja....kanske får nåt tips i serien?!
  Hade nog varit intressant för er att få veta mer om ert hus men förstår om ni inte vill vara med på tv.....
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
 6. Det sitter i väggarna tyckte jag jättemycket om och väntar tålmodigt på säsong två. Jag kan tänka mig att en smedsbostad som er har massor av historia.
  Vi bor också i ett gammalt hus (1840-talet dök det upp på kartorna) och jag har bygdforskat en del. Boendet får en helt annan dimension när man vet lite om vilka som har bott där och hur de försörjde sig.
  Vill du inte vara med på tv så kan du hitta informationen själv. Börja med att låna en bok på biblioteket. :-)

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dej - vilka jätteintressanta program! Jag väntar också på "Det sitter i väggarna" och ser fram emot nästa vända.
  Under tiden gläds jag åt Husdrömmar! Tur att allt kan ses på SVT play!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!