onsdag 23 mars 2016

Badrumsplaner

Vårt badrum ser ni inte ofta här på bloggen, och det finns onekligen förklaringar till det. Dels är det så himla litet att det nästan är stört omöjligt att fotografera, dels är det allt annat än inspirerande. Maken och jag har börjat prata om renovering. Vi har inte riktigt kommit fram till exakt hur vi vill ha det, men att det är i behov av en rejäl renovering är vi rörande överens om.


När vi köpte huset 2008 fanns det ingen dusch i huset. Därför fick vi göra en del snabba lösningar för att kunna övernatta på Solhäll överhuvudtaget. Vi bodde ju inte här permanent då, så det viktigaste var att det blev praktiskt, så att vi slapp åka tillbaka till "Storstad" på kvällarna för att kunna duscha av oss renoveringsdammet. Nu är vi sugna på att äntligen riva ut den skunkiga plastmattan och plastväven på väggarna och byta mot kakel, klinker och kanske även lite träpanel. Toalett och handfat kan få vara kvar, men jag skulle vilja sätta in ett "pottskåp" under handfatet för att dölja de fula rören. Jag spanar redan på loppis!


Det bästa med badrummet är egentligen att det har ett fönster ut mot kökstrappen, men det täcks av duschkabinen i nuläget. Vi har kommit fram till att den åker ut, och att vi nog vill sätta upp en liten vägg mot hörnan där hyllan står. Glasbetongblock, kanske? Sen vore det ju väldans trevligt om man kunde hitta ett gammalt läkarvitrinskåp att erätta IKEA-hyllan med. Eller kanske snickra ihop ett eget skåp av något gammalt fönster eller så. (Ni ser, jag är redan inne på detaljerna, hihi!)


En annan sak på pluskontot är den gamla trädörren, som vi hittade på vinden och lät sätta in i samband med att vi renoverade hallen för ett par år sedan. Den får naturligtivs vara kvar som den är.


Dörrvredet och den gamla låskistan flyttade vi över från dörren som redan satt på plats (en ful masonitvariant), och på utsidan har vi skruvat fast en emaljskylt från Byggfabriken i Malmö. 


Vi får väl se till att komma igång med planeringen, så att renoveringen blir av någon gång i år. Dags att ringa byns bästa hantverkare, med andra ord!

4 kommentarer:

 1. Jag och familjen har också ett lite äldre hus med litet badrum. Så ett litet tips är en duschhörna med väggar man stänger in mot hörnet. Då blir hela golvytan fri när duschen inte används och rummet känns större. Lycka till!
  Och trevlig påsk!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! En variant vi absolut ska kolla upp.

   Radera
  2. Tack för tips! En variant vi absolut ska kolla upp.

   Radera
 2. Det låter ju jättespännande med renovering, men badrum och våtutrymmen är en omfattande grej, som man inte snyter ur näsan sådär direkt! Jag tycker ni verkar vara inne på rätt spår ändå!
  Har lite liknande tankar kring mitt duschrum här i lägenheten, som skulle behöva lite klinkers på golvet åtminstone! Det gäller att få tag i bra hantverkare för såna saker!
  Lycka till och GLAD PÅSK på er!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!