söndag 13 mars 2016

Fritillaria meleagris

Mina föräldrar kom på besök idag och hade med sig en kruka med de allra ljuvaste vita fritillaria meleagris, eller kungsängslilja som det heter på ren svenska. Vårens allra vackraste blomsterlök, om ni frågar mig. Och extra speciell för mig, som är född och uppvuxen i Uppland.


Det lär dröja innan kungsängsliljorna blommar i min egen trädgård. Våren vi hade på besök igår verkar ha ångrat sig, för den var iallafall inte kvar i "Glesbygd" idag. Tre ynkliga plusgrader och råkall luft känns inte så mysigt... Vilken tur att man kan ha vår i kruka på köksbordet! 

5 kommentarer:

 1. Åh, jag bara älskar vita kungsängsliljor! Satte ut några lökar från en kruka förra våren, hoppas de vill komma upp!

  SvaraRadera
 2. En av vårens favoritblommor! Jag är också uppländska från början, men känner mig mer skånsk eftersom jag bott här nere större delen av mitt liv, sen jag var åtta år.
  Alltid lika fint och pyntat hos dig!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Jenny

  SvaraRadera
 3. Vackra! :) Här var också riktigt härligt i fredags och lördags men idag var det lite halvmulet men ändå skönt promenadväder. Vill också skaffa lite mer lökar. Än så länge har jag bara haft nån pärlhyacint och krokus i kruka. Blir besök till handelsträdgården till veckan....få se om eller rättare sagt VAD man kommer hem med då. Dags att röja upp på vår inglasade altan också som tyvärr har en tendens att bli återvinningsstation på vintern, det är så skönt att ställa ut allt där så man slipper se det i köket....Men nu när det är så soliga och vackra dagar kanske man kan börja sitta där igen. Brukar äta lunch där på vårkanten.
  Ha en fin vecka!/Nettan

  SvaraRadera
 4. vilken söt liten blomma, massor av den i trädgården och det blir toppen !

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig bild. Kungsängliljan är en riktig vårfavorit!
  /Anette

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!