lördag 12 mars 2016

Vårstilleben

Jodå, även lördagen har bjudit på strålande sol över min del av världen. Jag har varit ute i trädgården, druckit kaffe på bänken på södersidan och småpysslat i flera timmar. Några stora projekt blev det inte precis; jag började istället med det roliga och gick ner till byns finaste lilla blomsteraffär och handlade blommor till utebordet. Sen skurade jag av det och "fiffade" till ett litet vårstilleben.


Jag köpte två vita pärlhyacinter till krukor som redan fanns hemma i växthuset. "Kottarna" i betong som är fyndade på skroten flyttar runt lite överallt efter säsong. Nu hamnade den ena av dem här.


En liten buxbom i korg och påskliljor i farmors gamla järngryta blev fint. De röda "käglorna" fick vara kvar från adventsarrangemanget, men hamnade på marken. Gillar dem så himla mycket, fast jag vet egentligen inte vad det är. Klubbor att slå med på stämjärn, kanske? Bra loppisfynd, iallafall.


I ett långsmalt trätråg har jag lagt betongägg, en rostig gammal ullsax och två mosshjärtan (utanför bild), som har hängt med ett bra tag nu. Betongänglarna som "flög" hit på annandagen ligger på sidan av. Jag vet faktiskt fortfarande inte vem det var som lade dem på vår trapp!


Det gröna fönstret, som jag hittade i ladan för länge sen, står kvar. Det utgör en sådan bra "back-drop" mot den vita väggen. Det saknas en halv ruta längst ner i hörnet, men vad gör väl det?


I grytan med påskliljor lade jag ett rostigt ägg, som jag hittade nere i köksträdgården. Jag återanvände grön mossa som fanns kvar i en kruka sedan i julas. Grön mossa funkar alla tider på året, tycker jag!


Nere i gruset står min vita ståltrådshöna. Hon har hängt med många säsonger nu, och idag fick hon en ny omgång vit sprayfärg, så nu kan hon hänga med ett tag till.


Det är trevligt att bordet står där det står, för man ser det flera gånger om dagen, när man går in och ut från ingången runt hörnet. Som ni ser nere i högra hörnet på bilden börjar det bli dags att göra något åt uppfarten. Jag hoppas att det blir ett av årets utomhusprojekt, men där får vi nog ta in grävhjälp.


Och nu sitter jag inne i morgonrock och håller på att dö av syrechock, hihi! Men så ljuvligt det är att utesäsongen äntligen har börjat. Jag tror bestämt att det riktiga startskottet gick idag, iallafall för mig.


5 kommentarer:

 1. Åhh så härligt vårligt det ser ut hos dig och jättefint på bordet.
  Jag brukar göra som du - börja med det roligaste så ger det energi till det andra sen.
  Har en likadan höna som du fast min är brun - bra idé att måla den vit. Fast min har problem med balansen.
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att vårsäsongen äntligen har börjat och man kan börja greja lite i trädgården.
  Vilket fint bord du fick till med både blommor och passande saker till!
  Här är lite väl kallt ännu, men solen värmer ju när den är uppe, och det får man ju vara glad över!
  Ha en fortsatt skön helg!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Visst är det härligt att kunna börja 'pyttra' lite. Själv har jag bara en liten radhusträdgård att 'pyttra'i, men njuter likafullt. Ditt 'pyttrande' blir jag alltid glad över att kika på ��
  Ha en fortsatt härlig helg!
  Eva-Karin

  SvaraRadera
 4. Åh, så fint du gjort! Man skulle kanske gå ut och pynta lite....

  SvaraRadera
 5. For noen fine vårbilder!
  Hilsen fra den lille byhagen
  Pillepalle

  www.pillepalles-byhage.blogspot.de

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!