torsdag 3 mars 2016

Ketchupeffekten

När det gäller trädgården är jag alltid trög i starten varje säsong. I januari händer det ingenting. I februari händer det ingenting. I mars händer det ingenting. Men så någon gång i april går jag från noll till 100, blir smått fanatisk, vill göra ALLT på en gång och GÖR verkligen allt på en gång. Sån är jag!


Just nu gör jag ingenting, alltså. Ingen shopping av fröpåsar, ingen fanatisk planering av köksträdgård och rabatter, inga försådder. Jag bläddrar i en trädgårdstidning på sin höjd och tar det lugnt, för jag vet hur jag funkar. Från noll till 100, som sagt. Jag hinner ikapp er, hihi!

7 kommentarer:

 1. Det låter skönt att ladda batterierna och sedan sätta full fart !
  Jag som egentligen är ekonom vill gärna ha full koll på sådder och hur allt skall planeras och växa. Sedan när det inte alltid det blir så. Fast jag tror inte jag skulle överleva den här tiden om jag inte fick pyssla med fröpåsarna, planera och drömma.
  Ser så mysigt ut i ditt växthus - du är duktig på att få till DET !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Ungefär sådär fungerar jag med! Jag gör verkligen ingenting trädgårdsrelaterat så här års Det är som att jag inte har någon trädgård... förr om åren blev jag nästan lite rädd, har jag tröttnat på det här med trädgård eller...? Men så kom det tillbaka, lusten och plötsligt låg jag därute igen på knä och påtade, med huvudet fullt av planer! ;) Nu tar jag det lite coolare, jag vet att jag snart är där igen!

  SvaraRadera
 3. Fint i ditt växthus! Under höst och vinter blir inte just något trädgårdsfunderande men nu på vårkanten brukar det bli lite inköp av några fröpåsar och ett bläddrande i gamla trädgårdsböcker och tidningar....och snart är det dags att så lite fröer också! Man känner trädgårdsinspirationen komma tillbaks så smått.
  Ha en fin dag/ Nettan

  SvaraRadera
 4. Hos mig stannar det vid nya krukväxter i fönstren :) så någon trädgårdsentusiast blir jag nog aldrig...

  SvaraRadera
 5. Jag känner igen mej. Man har inte lust så länge det fortfarande är så kallt, men så snart värmen kommer och man ser tydligare att det händer saker utomhus - ja, då börjar jag också att planera och greja. Så dags då kan man tycka. Förra året sådde jag tomater, men det bara växte sej jättehöga på balkongen och krävde hela tiden en massa vatten. Jag kände mej bunden, så några tomater blir det nog inte i år. I så fall köper jag nog färdiga plantor.
  Så vackert i din fönster!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Och jag är raka motsatsen, går här otåligt och väntar på att man ska kunna göra mer i trädgården! Men de där 2-3 månadernas vila man får är egentligen för lite, så din approach är nog smartare! Kram Elin

  SvaraRadera
 7. Jag är nog ganska lik dig!! Jag har inte heller riktigt fått upp farten!! Blir stressad av alla sådder, lökbeställningar och köksträdgårds planering jag redan borde ha gjort! Härligt att vi är fler!!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!