lördag 5 mars 2016

Säsongspremiär i Hjärsås

På förmiddagen idag öppnade en loppisbutik här i krokarna för säsongen. Den är belägen i en gammal skola två byar bort (i Hjärsås) och är ett sådant där ställe som är trevligt att besöka för att allt är så välsorterat och trevligt uppställt. Dessutom brukar en av mina glada körkompisar hjälpa till där, vilket bidrar till det trevliga intrycket. Klart vi åkte dit! På tal om kör, så hittade jag två gamla sånghäften där idag, som jag köpte bara för att de är så himla vackra att titta på. 


Min fjärde gula kanna stod på en hylla och väntade på mig. "Men en sån har du ju redan," sa maken. "Men inte den storleken," sa jag. Och vips så låg den i en påse tillsammans med de vackra sånghäftena. Jag samlar på gula kannor i just DEN gula färgen, så är det bara. Och den här kan jag faktiskt ha blommor i till sommaren; små vackra zinniabuketter som jag ska plocka i köksträdgården. Bara det!


Både maken och jag är sugna på att skaffa hund. Jag tänkte att vi skulle vänja oss lite vid känslan att ha en liten vovve i huset, så jag slog till på en halmstoppad liten krabat som verkade både behändig och rumsren. Inte skäller han, inte behöver man gå ut och rasta honom och inte äter han så mycket heller. Den tjusiga hemmavirkade magvärmaren med tillhörande halsband fick vi på köpet. 


Nytt för säsongen är att loppisbutiken även har öppet i sitt förråd, som ligger i en stor lada på en gård i närheten. Där fanns en hel del fina möbler och annat kul, och jag kom ut med något som jag inte ens vet vad jag ska ha till. (Som om det är något ovanligt.) Kan det vara en hemsnickrad vedförvaring, tro? Jag ska nog hitta på något. Tills vidare åkte den iallafall direkt ut i ladan. Kanske blir jag glatt överraskad i sommar när jag gräver fram den bland krukor och trädgårdsmöbler. Kanske tänker jag att det där minsann var ett riktigt förträffligt fynd. Eller kanske inte...


Nu ska jag gå och klappa min lilla hund, sätta på en kanna kaffe och inta soffläge. Som så många gånger förr. Synd att det inte finns ett VM i soffläge, för jag tror faktiskt att jag hade legat bra till där. 

5 kommentarer:

 1. Alltså du är en mästare på att hitta vackra saker på loppis.
  Den där sista mojängen blir ju hur vacker som helst i köksträdgården som staket med något vackert eller ätbart som växer i - klockrent !
  Ha det så mysigt i soffhörnet!
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Jaha minsann. Du hittar tusen bra att ha saker du. Kannan är superfin! Och att ha fyra är väl bara bra? Tänk så det kommer att matcha när du fyller dem alla med sommarblommor och placerar ut dem på olika ställen i huset. Vips! Så har du ett genomgående tema och alla kommer att bli superimponerade av hur genomtänkt det är.
  Ha det fint i soffhörnet!

  SvaraRadera
 3. Men snacka om guld i sakletar-VM :)
  Hur fint som helst och en ev rörligare vovve kommer nog att tvinga dig upp ur soffhörnet...
  Skorpan

  SvaraRadera
 4. Bra fynd! Ja, en liten hund. Har en och ångrar mig inte. Vi kallar honom vår pensionsförsäkring. Han gör att vi är mer aktiva och därmed räknar med att vara friska pensionärer när det väl händer. Kostar lika mycket som att ha ett landställe. Var beredd på oändlig sorg när de dör - för de gör de ju. Då tänker man inte en till men det händer ändå;)). Låna gärna innan och det viktigaste av allt, välj inte ras efter utseende utan efter hur de är programmerade. Jag har en blandis som är programmerad att jaga fågel och större vilt. Som tur är dominerar fågel. Han springer iväg och gör stora 50 meter lovar och kommer åter inom några minuter. Mig passade det inte att ha en som vallar. Skäller en del och vill hela tiden fösa ihop flocken, ja det finns så himla mycket som är programmerat i raserna som man inte tänker på. Men gör det, för det är så himla härligt!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Fin kanna och ja dom behövs väl till sommarens hemmaplockade blommor! Och vilken söt hund OCH lättskött, perfekt ju. Vi slog till och skaffade oss en riktig hund förra året men den kräver lite mer av tex. pälsvård men vilket sällskap och så kommer man ju ut i ur och skur. Har varit på Erikshjälpen och antikmässa idag men det var dottern som fyndade mest....:)
  Ha en fin kväll och helg!/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!