söndag 22 maj 2016

Härlig sommarsöndag

Vilken härlig dag vi har haft i "Glesbygd"! Sommarvarma temperaturer, sol och fläktande ljumma vindar. En härlig sommarsöndag, helt enkelt. Jag var ute och bökade i trädgården när bästa grannen tittade över och meddelade att hon skulle köra en sväng till Oppmanna plantskola, som ligger utanför Arkelstorp norr om Kristianstad. Behöver jag berätta att hon fick sällskap dit? Nej, jag tänkte väl det.


Som synes fick ett helt gäng sommarblommor hänga med hem. Jätteverbenan ska ut i någon rabatt, men de andra plantorna har jag planterat i krukor och placerat ut lite här och där. Två plantor snötörel 'Diamond Frost' får bo i en stor grön plåtkruka som jag redan hade i ladan. Jag hade en gurkplanta i den förra sommaren, så den har redan hål i botten.


Sen ägnade jag resten åt eftermiddagen och en bra bit in på kvällen åt att gräva. Rabatten framför kastanjestaketet blev lite djupare och fick en stenkant mot gräset, och jag grävde ner några övervintrade rosor framför staketet på andra sidan ingången. Jag ska fixa till några bilder, så får ni se imorgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!