söndag 15 maj 2016

Pigge Lunk

Vid 9-snåret imorse fick vi finbesök i trädgården. Det var en liten igelkott som fnattade runt i rabattkanten i jakt på något mumsigt att äta till frukost. Jag såg honom från köksfönstret och tassade ut iförd tofflor och nattlinne med kameran i högsta hugg. "Kan du inte sitta still en stund?" frågade jag med min allra snällaste röst, och då gjorde han det för en stund. (Jag tror nästan att jag ser min egen reflektion, där i hans glittriga öga!) Sen pinnade han in i buskarna och försvann.


Jag vill tro att det var Pigge Lunk som var här på besök. Ni vet, igelkotten från 70-talets barnbok/barnskiva med texter av Gösta Knutsson, om den lille igelkotten som bodde hos Bullgumman och Bullgubben på gården Rundhult. "Pigge, Pigge, Pigge Lunk. Han har taggar på sin rygg. Sticker dig om du är stygg. Men om du är riktigt, riktigt snäll, så kan du nog försiktigt klappa Pigge, Pigge Lunk." Åh, så nostalgiskt!

8 kommentarer:

 1. Åhhh... lille kotten. Så söt. När jag var barn, hade mina föräldrar en komposthög, där de samlade allt trädgårdsavfall. Den blev ett utmärkt tillhåll för kottarna. På vårarna kom den lilla mamman fram och presenterade sina små. Det kunde vara fem sex stycken småttingar. Mamma kokade havregrynsgröt och stekte pannkakor och serverade till dem som de gillade. Hoppas att den lille vännen stannar i din trädgård. M.V.H. från Eva L. i Blekinge.

  SvaraRadera
 2. De är ju så söta. Jag tycker faktiskt att han har ett riktigt vist uttryck dessutom. Annars tänker man ju mest på ett annat av dina favoritdjur som kloka och visa.

  För mig är igelkottar alltid förknippade med en PIXI-bok som jag hade som liten om igelkotten Ivar. Han flög ballong och kunde plocka körsbär direkt från luftballongens korg.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Åh, så roligt! Jag har inte sett någon igelkott hos oss på många år.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 4. Visst är det Pigge Lunk! Känner igen honom på de snälla ögonen:-)
  Kram Titti

  SvaraRadera
 5. Vilken lycka! Fin bild:)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Vilket finbesök - har inte sett en igelkott i trädgården på flera år !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 7. Sicken sööööt liten igelkott! Och vilken fin bild du fick!
  Ha det bra!/ Nettan

  SvaraRadera
 8. ÅHH så söt..o pigga ögon han har. Mycket fint du har som blommar..o rönnen i tunnan den blir bra ska du se!häftigt.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!