torsdag 7 juli 2016

På resande fot

De senaste dagarna har maken och jag varit på resande fot. I tisdags körde vi från Skåne via Småland-Östergötland-Närke till Västmanland, och idag körde vi samma rutt åt andra hållet. Längs vägen har vi pausat lite här och där, som på det här trevliga caféet; Garvaregården i Askersund. (För övrigt en fantastiskt fin liten sommarstad, får jag säga. Stanna här om ni har vägarna förbi!)


Det huvudsakliga målet med resan var att hjälpa min 102-åriga (!) farmor att flytta, men samtidigt blev det ju också som en trevlig liten familjesammankomst med bland andra min faster och kusin. Några av de saker farmor valde att inte ta med sig fick åka med mig hem till "Glesbygd", bland annat den här söta Jungfru Maria-figurinen, som kommer från min farfars föräldrahem. Jag har minnen av den ända sedan jag var liten och bodde hos farmor och farfar på loven.


Maken och jag har bott på hotell i två nätter och har haft det riktigt bekvämt, men nog är det skönt att komma hem och få sova i sin egen säng. Dags att duscha av sig resdammet, lägga upp fötterna på soffan och småsova lite grann framför Tyskland-Frankrike-matchen på TV.

2 kommentarer:

  1. Ojoj, imponerande ålder! Min mormor blev 99,5 och var hyfsat pigg till slutet, även om minnet blev dåligt de sista åren. Promenerade raskt gjorde hon i alla fall ;)

    SvaraRadera
  2. Vi människor blir äldre och äldre. Märker det på mitt jobb i hemtjänsten. Positivt eller negativt? Jag hör oftast att de känner sig ensamma. Deras makar och vänner är borta sedan länge.Skönt å höra att hon är pigg o alla fall och visst är det skönast att komma hem till sina egna säng :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!