onsdag 24 augusti 2016

Ballonger i glas

Nu hänger det ballonger i taket i växthuset! Ballonger i glas från inredningsbutiken Enkla i Karlskrona, som jag har fått i present av mina föräldrar. En gul och två gröna, i två olika storlekar. De gröna är genomskinliga och den gula är lite frostad i glaset.


Jag älskar ballonger! Det påminner mig om min barndom, då jag alltid fick köpa en gasfylld ballong på Valborgsmässoafton varje år, av ballongförsäljarna som stod i folkmyllret i backen nedanför universitetsbiblioteket Carolina Rediviva


Det var RIKTIGA ballonger på 70-talet och inte sådana där i metallfolie som de säljer på marknader idag. Man kunde köpa ballongkaniner med öron eller ansikten med stora näsor, och det var lika svårt att välja varje år. Hoho, det var minsann tider det! Varför finns det inte sådana ballonger idag? 


Nästa sommar kanske jag hänger dem i något träd istället, fast just nu tycker jag att det är lite roligt att ha ballonger i växthustaket. Vackra som svävande såpbubblor! 

7 kommentarer:

 1. Vackra som bara den! Gör sig perfekt i växthuset men visst skulle de sitta bra i ett träd också.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Vilka otroligt läckra. Sådana har jag aldrig sett förut. Själv kommer jag att tänka på skivan "Den olydiga ballongen" som jag lyssnade på när jag var liten. LP-skiva såklart. Det var tider det!

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 3. Superfina ballonger och i GLAS, så läckert! Ja, det var riktiga ballonger på 70-talet och tidigare.
  Hoppas att du hinner njuta av den sköna sensommaren!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Superfina ballonger och i GLAS, så läckert! Ja, det var riktiga ballonger på 70-talet och tidigare.
  Hoppas att du hinner njuta av den sköna sensommaren!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Så himla fina! Ja visst blir man glad av ballonger :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Oj jag har aldrig sett ballonger i glas. Jättefina! Och passar så bra i växthuset.
  Med tanke på hur det blåst här idag skulle jag nog inte vågat haft några glasballonger i träden......Nu har det lugnat sig och det var jätteskönt ute på kvällspromenaden. Det har blivit så härligt väder den senaste veckan. Och ja visst var det en del saker som var "bättre förr" ;). Hoppas du har en härlig helg! Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!