torsdag 11 augusti 2016

På baksidan

Dörren som leder ut på kökstrappan har stått vidöppen mer eller mindre hela sommaren, och gör så fortfarande.  (Ja, när vi är hemma förstås.) Här springer jag ut och in titt som tätt, oftast i full färd med jag-ska-bara-aktiviteter, som till exempel att fylla vattenkannan med regnvatten från zinkbaljan och vattna alla krukor nere i växthuset.


Den rosa ölandstoken nedanför kökstrappan är jättesöt i år. Inte så hög än, men tät och fin och ljuvligt blommande i två olika rosa nyanser. De yttersta buskarna (som är lite mörkare) är av sorten Lovely Pink och de i mitten heter Pink Queen. Så kan det bli när man inte orkar vänta på att plantskolan ska få in fem buskar av samma sort, men jag tycker det är fint iallafall.


För två somrar sedan var trappan nymurad och ölandstoken nyplanterad. Minns ni hur det såg ut då? Hmmm, det börjar nog bli dags att högtryckstvätta trappan...


Min lilla gröna stege har stått kvar uppe på avsatsen vid dörren hela sommaren. Margueriterna har blommat oavbrutet sedan midsommar. Det rostiga gröna lökjärnet är ett loppisfynd från i lördags. (Jodå, vi hann klämma in två loppisar då.) De gamla träskorna är också loppisfyndade, men kommer ursprungligen från Finland.


Det där med lediga fredagar önskar jag att alla hade förmånen att kunna unna sig. För mig börjar helgen NU, hurra!

1 kommentar:

  1. Kul att få se hur det förändrar sig efter några år. Fint då och fint nu med! Och den där stegen är ju för charmig, vill ha! ;)
    Skönt med lediga fredagar! Jag har ju valt att ha lediga onsdagar istället, är toppen enligt, mig, veckan blir aldrig lång på det sättet. Men så slutar jag 12 på fredagar, och det är ju förstås också toppen! (fast denna vecka har jag ju semester och det slår ju högre förstås...hihi...)

    Må gott i din fina trädgård!
    Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!