fredag 30 september 2016

Pall eller inte?

Jag har alltid tyckt att det ser så himla trevligt ut på bilder i inredningstidningar när det står en liten pall eller bänk eller liknande vid fotänden av sängen. Nu är ju vårt eget sovrum ganska litet och egentligen inte så lämpat för något sådant, men prova kan man ju alltid. Det har jag gjort idag.


Farmors vävstolspall har stått undanställd i ladan och väntat på att få komma fram sedan den fick följa med oss hem i somras, och idag tog jag in den för att testa den i sovrummet. Den blev faktiskt riktigt fin här, även om den står i vägen lite grann. Tänk, så där välsvarvade ben skulle man ha själv, hihi!


Det återstår att se om den får stå kvar. Kanske snubblar jag på den på mina förvisso inte så vanligt förekommande nattrundor till toaletten. Maken behöver iallafall inte gå förbi den nattetid, för han sover närmast dörren ut i hallen. (Annars hade den nog definitivt inte fått stå kvar, hihi!)


Kanske hamnar pallen som sideboard brevid badkaret i källaren istället. Eller på sommaren ute i trädgården, fast där är jag rädd att den kommer att bli förstörd av regn och jord om jag inte målar den, och det känns absolut inte aktuellt. Nu står den iallafall här på prov ett tag. Jag får se till att knipa om nätterna, helt enkelt. Eller skaffa en potta...

15 kommentarer:

  1. Hoppas du kan ha pallen kvar, det ser så fint ut där den står. Och den ser ju helt oanvänd ut trots att den är gammal. Du vänjer dig säkert att runda pallen på natten, jag har lärt mig mina rundor på natten för att inte slå ihjäl mig.
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gick iallafall bra första natten! :-)

      Radera
  2. Verkligen fint! Så hemtrevligt du har det!
    Mvh/Helene

    SvaraRadera
  3. Viken fin pall. Du har så himla fint och hemtrevligt! Jag tycker den passar bra där men jag förstår hur det är att ha litet....själv kryssar vi varje dag förbi torkställningen.....och lite annat som jag nog inte ens tänker på längre, så är det när man har litet.....Vore väl synd att ha den ute om det är en kär sak från farmor. :)
    Har själv funderat på att skaffa nån bänk/pall att ha vid sängen som lite avlastning.....En av många funderingar vad gäller inredningen.....om det blir nåt av det återstår väl att se.
    Hoppas du får en fin lördag! Här skiner solen!
    Kram/Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. So far so good! Pallen är kvar än så länge.
      Vi har också haft strålande vackert lördagsväder, men en liten regnskur nu framemot kvällen.
      Önskar dig en fortsatt fin helg!

      Radera
  4. Jag tycker den är jättefin där. Men själv hade jag inte "pallat" att ha den där (sorry....) eftersom jag hade slagit i tårna hela tiden. Fast så är jag inte heller känd för att vara supergraciös. Fin är pallen i alla fall oavsett var du väljer att ställa den!
    Allt gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi, fnissar åt din härliga ordvits! Allt gott till dig med!

      Radera
  5. Jättefint med en pall där (och söta träskor!) Ibland får det helt enkelt vara lite opraktiskt ;) Vi har tyvärr inte plats med någon pall på sängänden, vi har nog ännu mindre sovrum än ert... men kunde jag så skulle jag nog ha en!

    Trevlig helg!
    Gunilla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såg på din blogg att du minsann nästan har varit i mina trakter! (Vi bor nära Kristianstad.) Kunde ju nästan ha varit läge för en kopp kaffe! Nästa gång, kanske. :-)

      Radera
  6. Det är verkligen en fin pall som skulle pryda sin plats var den än hamnar. Härligt att ha en historia till den också.

    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det extra roligt att veta att min kära farmor har suttit på den och vävt sina trasmattor.
      Hoppas du har en skön helg, Karin!

      Radera
  7. Fin pall och den passar ju jättebra bra där, fast mina tår slår alltid i allt, så jag skulle säkert snubbla i den...
    Ser att du har gråa"krulliga" fårskinn, det har jag också, de är köpta i Sverige
    när barnen var små. Jag älskar dem och använder dem i inredningen numera!
    Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Älskar mina krulliga fårskinn! Har köpt dem på lite olika marknader under åren. Både snygga, supersköna och varma på vintern. Trevlig helg till dig med!

      Radera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!