tisdag 13 september 2016

Sommar i september

Under rönnen i den gamla tvättbaljan satte jag frön till några kortväxande luktärter i början av semestern. Det har varit lite dålig fjutt på dem tycker jag. Jag hade nästan glömt bort dem, men nu blommar det helt plötsligt. Blommorna är riktigt rara, där de kikar upp över kanten.


En Iceberg-ros, som blev uppgrävd och flyttad tidigare i sommar och som jag trodde var nästan död, blommar nu med en ensam blomma mot kastanjestaketet. Det finns nog hopp för den, trots allt.


Nog är det trevligt med lite blomsterfägring, så här i september. Och med tanke på dagstemperaturen de senaste dygnen, så kan man ju nästan lura sig själv och tro att det är sommar. Så gött!

4 kommentarer:

 1. Trevliga små överraskningar du hittade i trädgården! Ja här har varit jättehärligt väder dom senaste veckorna. Lite svalt på morgonen men så fort solen kommit fram riktigt har det blivit jätteskönt. Det blev ju så höstaktigt i början av augusti men det gick visst över ett tag......;)Bäst att passa på att njuta. Petat ner några pyttelökar idag. Måste skaffa fler annars kommer jag nog ångra mig till våren, det är så roligt när dom börjar kika fram.
  Kram/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontraster i temperatur, onekligen. Fem grader imorse och 25 grader på eftermiddagen! Svårt att veta vad man ska ha på sig...

   Radera
 2. Inte illa att du fått luktärtorna att blomma när du sådda fröna så sent, det sägs ju att man ska så dem inomhus tidigt för att hinna få blommor. Och din lilla ros kommer säkert att överleva och få ännu fler blommor nästa år. I år känns det som det varit en ovanlig sommar för växtligheten, det har vuxit och blommat som aldrig förr. Jag vill nästan säga att det är sommar fortfarande, så här fint har vi inte haft tidigare i år, dessutom är livet lite lugnare nu när alla rutiner kommit på plats.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Jag önskar faktiskt att jag var lite bättre på det där med frösådd. Kanske nästa säsong. :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!