tisdag 27 september 2016

Tid för häng på verandan

Det bästa med hösten är att vår glasveranda helt plötsligt blir användbar igen. Om sommaren blir det alltid alldeles för varmt för att det ska vara njutbart här ute; i synnerhet dagar då solen ligger på och utetemperaturen är hög, som det har varit de senaste månaderna. Men nu ska vädret visst bli mer höstlikt, och jag ser redan fram emot att sätta mig här ute med en kopp kaffe och en god bok.


Om det blir riktigt kallt i vinter kommer verandan förvandlas till rena rama igloon, med frost på rutorna och rejält kallras genom den otäta dubbeldörren. Fast här i Skåne är vi ju oftast förskonade från vargavintrar, och med raggsockar på fossingarna och en tjock tröja kan man sitta här och mysa även då. Att pynta här ute till advent är en av årets absoluta höjdpunkter!


Någon fönstermålning har det inte blivit av i sommar, men jag har ju några lediga fredagar framöver då jag kanske kan göra slag i saken. (Med betoning på kanske...) Men mest av allt vill jag få tid att bara hänga!

6 kommentarer:

 1. Er veranda är så trevlig och den liknar faktiskt vår. Hos oss är det inte bara fönstren som ska målas utan hela verandan. Men först ska allt ut som finns där och rengöras och mattan ska bort så trägolvet kommer fram. Får se hur mycket som hinns med i höst.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu måste jag ju kika in hos dig och se om jag hittar bilder på din veranda! :-)

   Radera
 2. Alltså dina verandafönster är så himla fina! Det syns inte heller på bilderna att de behöver målas, så det kan du säkert skjuta upp med gott samvete :-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. I efterhand har anledningarna visserligen blivit fler och fler, men de där fönstren är nog faktiskt den första anledningen till varför vi hamnade på Solhäll. :-)

   Radera
 3. Vilken mysig veranda ni har. Ja, nog måste man få tid att bara vara och hänga också. Det behövs emellanåt det också. Vänta du med fönstermålningen, haha.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror jag lyssnar på ditt råd, Elzie! ;-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!