söndag 11 september 2016

To be continued

Jag skulle ju inte påbörja några fler nya projekt i år, men sen gick det ju som det gick. Handlar man nya buskar måste man ju gräva, så det har jag gjort idag. Så här sorgligt såg det ut när jag började:


Och så här blev det när jag var klar. Mycket grässvål och ogräs blev det... Man ser det inte riktigt i bild, men marken sluttar ganska rejält här. Jag får nog terrassera lite grann innan jag planterar. Jag passade på att såga ner två smala lönnar strax till vänster om rosportalen. Kastanjen får vara kvar.


Och frågan är vad jag ska plantera. Fjärilsbusken? Silverbusken? Båda buskarna? Och vad gör jag med den öppna jorden som blir kvar? Ovanligt för mig att inte fatta skyndsamma beslut, men det där tål nog att grunnas på ett par dagar. To be continued...

10 kommentarer:

 1. Jösses, vad du jobbar! Men köper man nya växter ideligen blir det så. Öppen jord är jobbigt, ogräset bara väller fram men du kommer säkert på något bra.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om öppen jord. Det får bli något annat. Frågan är bara om det blir växter eller sten eller täckbark. Tänkte försöka undvika ännu en perennrabatt, men kanske blir det några marktäckande sådana iallafall.

   Radera
 2. Ha, ha man är väl inte sämre än att man kan ändra sig! Kommenterade här hos dig tidigare i veckan att jag inte heller skulle plantera något mer. Det höll till idag. Blev ett nytt projekt här också.
  Må så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, känns fint att veta att jag är i gott sällskap! :-)

   Radera
 3. Imponerande grävning, bara sådär! Jag tycker fjärilsbuskar är lite luriga. Jag beskär mina ordentligt så större delen av sommaren är de rätt små och gömmer sig bland perennerna, men framåt augusti är de uppe i två meters höjd och tar ordentligt med plats. Jag skulle nog satt den rätt långt bak och inte placerat något som behöver plats inom en 60cm radie. Sen lite högre perenner för juni och juli framför, när fjärilsbusken inte är så igång. Silver och blodrött är ju alltid fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för goda råd! Jag "känner in" området, för en gångs skull. :-)

   Radera
 4. Bra jobbat där! Här blir det inga större jobb mer i år. Jag har en lilja som ska grävas ner någonstans...fast jag måste köpa mer lökar förstås:)
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tio "Angelique"-tulpanlökar som ligger och väntar. Funderar på att testa att sätta dem i kruka.

   Radera
 5. Det var ett tag sedan jag kikade in här. Vilket imponerande helgarbete! Det kommer att bli jättefint.

  Septemberhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!