torsdag 27 oktober 2016

Höst på framsidan

Jag har småfixat lite då och då för att göra det lite höstigare på framsidan av huset. Den lilla lampan i nocken på glasverandan har inte funkat på ett tag, men har nu fått en ny glödlampa och lyser välkomnande så snart det blir mörkt. (Skymningsrelä är ju en himla smart uppfinning ändå!) I den gistna lilla skottkärran håller ljungen sig fin sedan tidigare, och i rabatterna har funkiabladen slagit om till gult. En lagom stor pumpa står på trappan och väntar på att karvas till Halloween. (Om jag kommer till skott...) Skymtar ni mina små flugsvampar där till vänster? Jag är nog lite kär i dem ändå, hihi!


Pumpa på trappen och blommande rosor i rabatten känns onekligen som en märklig kombination så här i slutet av oktober, men läckert. Tuja tillhör egentligen inte favoriterna, men den här fluffiga varianten i kruka spontanshoppade jag iallafall på IKEA häromveckan. Den är rätt okej ändå, tycker jag.


När vi rensade hängrännor i söndags upptäckte vi att den ena änden fäster lite dåligt i verandataket. (Vilket beror på att träet under plåttaket börjar bli murket och egentligen behöver bytas ut helt...) Vi fixade till en oerhört primitiv lösning tills vidare: En hässjestör som trycker upp hängrännan underifrån. Kanske inte den mest estetiska lösning man har sett, men det fungerar för stunden.


I farmors gjutjärnsgrunka håller sig "silverplantorna" fortfarande fina. Jag måste säga att jag tycker väldigt mycket om den där spretiga varianten. 


Det är tvära kast när det gäller temperaturen den här veckan; minusgrader och is på bilrutan igår och sju grader varmt och regn idag. Men det är ju höst, och i helgen väntar vintertid. Vintertid är nog faktiskt min tid, rent dygnsrytmmässigt. En extra timme på morgonen tackar man ju aldrig nej till!

4 kommentarer:

 1. Du har så höstvackert vid huset - även om inte solen skiner. Köpte en pumpa idag men jag tänker inte skära i den, Halloween firas inte här.
  Om hässjestören får stå kvar kan du plantera en klockranka t ex som klättrar uppför stören ....
  Kram Eva
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi firar inte Halloween heller, men just det där med karvad pumpa (jack o' lantern) tycker jag är lite kul. Nog en nostalgigrej från mitt år som au pair i USA för en herrans massa år sedan, tror jag. Det är dock inte alltid det blir av, så vi får väl se hur det blir i år.

   Trevlig helg önskar jag dig!

   Radera
 2. Vill bara tala om att jag uppskattar din blogg väldigt mycket. Jag tycker det känns så rofyllt och hemtrevligt att läsa den. Imponerande att du har något fint att visa och berätta varje dag. Hälsningar din namne i Värmland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, kära namne! Vad glad jag blir! :-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!