tisdag 29 november 2016

Utomhuspyntat

I helgen tog jag en timmes vädringspaus från förkylning och soffliggande och ställde iordning lite grann på kökstrappen och på det lilla bordet på hörnan. Som vanligt grävde jag i mitt rekvisitaförråd av loppisprylar ute i ladan, där jag hittade både det ena och det andra. Det är extra roligt när man hittar saker som man hade glömt bort. Det blir som att fynda grejerna en gång till, hihi!


Den grönmålade vedlåren hittade maken på loppis på försommaren, och nu fick den komma ut ur gömmorna för första gången. Kryptomeriabuntarna ovanpå locket var egentligen tänkta att användas till annat, men nu hamnade de här så länge. Bara så där rätt upp och ner.


Den lilla spretiga renen har hängt med ett par år i rad nu. Fascinerande att den håller så pass bra som den gör för väder och vind. Fast den väger inte så mycket, så ibland blåser den ner på marken. De skrumpna röda äpplena får fåglarna gärna picka på, men det verkar inte som om de har hittat dit ännu.


En liten sockertoppsgran med grön mossa i hink var ett lagom pyntprojekt för en hostig bloggerska. Den rosa ljungen och den lilla silverplantan är mer eller mindre torra som eterneller, men fortfarande fina, så de fick vara kvar som utfyllnad. De fyra gjutjärnsbenen från skroten är coola och får hänga med året runt, och det gröna fönstret likaså. Den gröna stormlyktan jag loppade förra veckan hamnade här ute tills vidare. Inget är beständigt, dock. Nästa vecka kanske den har flyttat någon annanstans.


Röda skidor är himla juligt mot den vita väggen, och uppe på trappavsatsen står kälken redo utanför dörren. Den är jag egentligen rädd om, men det är ändå en liten bit tak som skjuter ut över den, så jag hoppas den står emot väder och vind. Jag kanske plockar in den i smatten om vädret blir blötare.


Nu gjorde den där vädringspausen inte så himla mycket för att kurera hosta och snorig näsa, men det blev iallafall pyntat och klart här ute. På den här hörnan sparar jag inte på krutet; här är det more is more som gäller. Mycket extra allt! Den lilla scenografen i mig jublar av lycka, hihi! 

2 kommentarer:

  1. Du har pyntat så fint och någonstans kan man ju få vräka på men ändå är det så smakfullt! Jag gillar din rufsiga ren och kälken är underbar, en riktig klenod.
    Var rädd om dig!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!