fredag 23 december 2016

Dan före dopparedan

Idag jular vi för fullt i stugan. Maken har stekt världens godaste julköttbullar, och själv har jag skurat badrum och plockat upp pynt lite här och där. En glasburk med hasselnötter blev världens snabbaste julpynt på kökshyllan ovanför spisen, och bredvid står en liten adventsgran i farmors gamla kanna. 


Medan jag tittade på Ernst igår arrangerade maken årets gottebord inne i gröna rummet. Dit gör jag mig små vändor mest hela tiden, hihi! Alla karameller är faktiskt "fådda" i år (både maken och jag har snälla elever), och det enda vi bidragit med är lite frukt. "Fådda" kalorier räknas väl ändå inte? 


En liten julgransljusklämma (tjusigt långt substantiv!) blir fint på kanten av fatet, och ett rött äpple får också agera ljushållare. 


Bäst att sätta ut lite godis i röda rummet också, så att vi inte behöver gå så långt från TV-soffan, hihi! Brända mandlar (köpta i lösvikt i naturgodishyllan) blir juliga i en vit pressglasskål på fot. Vår lilla läsande hustomte, som faktiskt sitter i bokhyllan året runt, har fått komma fram på en mer framträdande plats.


På speglarna båda hallarna har jag hängt nyponhjärtan, sparade sedan flera år tillbaka. Fint att man inte alltid behöver göra nya grejer, utan kan återanvända saker.


En julen i en rostig kruka på bordet i hallen har fått sällskap av två små kopparrenar. De trillar omkull nästan varenda gång man går förbi, eftersom de gamla träplankorna i golvet rör sig och skakar omkull dem, men jag är envis och reser dem upp igen. 


Ikväll ska jag laga till revbensspjällen, och när vi har griljerat vår färdigkokta skinka blir det en skinksmörgås med skånsk senap till kvällsmat. Bästa mackan på hela året, om ni frågar mig! Skinkan är verkligen ljuvligt god när den kommer direkt från ugnen. Nu stökar vi vidare i stugan. Tänk att dan före dopparedan är här!

2 kommentarer:

 1. Men som den vise Ernst säger; nu är tid att släppa sargen och ge sig ut på sockerisen. Julgodis är som en slags mental flytväst. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland är han extra klok, den där Ernst!
   God fortsättning! 💚

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!