fredag 30 december 2016

Det där med julklappar

Det där med julklappar blir mindre och mindre viktigt ju äldre man blir. Eftersom alla i släkten redan har allt de behöver och vill ha, så har vi tillsammans med både min och makens familj sedan ett par år tillbaka beslutat att begränsa klapperiet. Man får gärna ge "ingenting" (alltså skänka pengar till välgörenhet) eller slå in något man har gjort själv eller redan har hemma. Det har resulterat i både roliga och befriande julklappsstunder, får jag säga. Här är ett axplock av vad tomten kom med i år.


Vad sägs om ett alarm som spelar "Jingle Bells" när det är torrt i julgransfoten? Haha, det hade jag inte sett förr! Det är nästan så att man vill strunta i vattnandet, så att man ska få höra den där trudelutten. Fast tänk om den spelar mitt i natten? 


Hollywood-svägerskan hade slagit in en fin termosflaska från TV-produktionen hon jobbar på. Någon av er som följer "How To Get Away With Murder"? (Vet att den bland annat går att se på Netflix.) Nu blir jag coolast i fikarummet på jobbet i vår!


Maken fick en hel liten mexikansk mariachi-orkester, som är solcellsdriven och vaggar fint på fönsterbrädan. En sådan måste ju finnas i alla väldesignade hem, hihi!


Sen förstår vi att tomten nog läser den här bloggen och har bekymrat sig över våra smutsiga fönsterrutor, för det låg minsann en exklusiv fönsterputsmaskin från Kärcher under granen. Nu har vi inga ursäkter mer. Det ska till och med bli riktigt roligt att testa den!


Populära klappar i mellandagarna är också de hembakade presenterna från makens två syskonbarn. De känner sin onkel och hans fru alltför väl, hihi! 

6 kommentarer:

 1. Förståndigt jultänk men marigare att genomföra med huset fullt av tindrande barnögon. Men de blir ju äldre de med så lever man får man testa:)
  Skorpan

  SvaraRadera
 2. Så bra att begränsa klapparna, det har vi gjort och ägnar oss åt julklappspel, det är mycket roligare och vi kan hålla på i flera timmar. Ett år fick jag en liknande makens orkester av svärsonen, har den i bilen och den har glatt många på byns parkering. Berätta gärna hur fönsterputsen funkar, jag behöver en sådan om det gör tråkarbetet bättre!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Julgransvattennivåvarnaren var ju absolut den optimala julklappen...

  SvaraRadera
 4. VAR har du köpt den mexikanska solcellsorkestern? Den MÅSTE köpas till min gubbe!!! Han fick ett vaggande pophuvud med Leif GW Persson, så detta är ju också givet. HAHAHAHAAAA / Tack på förhand, Lena i Bankeryd igen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gubbarna är dessvärre köpta i Los Angeles, där makens syster bor... Kan kolla med henne vad affären heter. Kanske de har en webshop?

   Radera
  2. Ack ack ack. Men fina var dom!!!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!