onsdag 21 december 2016

Julkort och midvinter

I vårt digitala samhälle blir man ändå extra glad över att få härligt traditionella pappersjulkort! Vi samlar våra på paradplats på ett snöre tvärsöver murstocken, och det här är det första man ser när man rundar hörnan i smatten och kliver in i den riktiga hallen. Så trevligt det ser ut! 


Sedan fotot togs i söndags (man får passa på när det är dagsljus) har det kommit ytterligare några kort. I de klädnypor som är tomma har jag hängt upp buxbomkvistar och guldstjärnor, och några polkagriskäppar får också hänga lite här och där över tråden. (De är för övrigt gamla som gatan och förmodligen helt oätbara. Återvinning när den är som bäst, haha!)


Några kvistar med julröda bär i Gefle-vasen och två pinjekottar på bordet bidrar också till julstämningen, i vår övrigt så gulgröna hall. De lysande "snöbollarna" från Iris Lights skapar ett fint siktdjup in till sovrummet. De hänger faktiskt uppe året runt.


Själv försöker jag hålla traditionen med att tillverka egna julkort vid liv, men jag får erkänna att antalet färdiga kort minskar stadigt för varje år som går. Förlåt alla ni som inte fick något i år!

På agendan ikväll står att klä julgranen, som står ute bakom husknuten och väntar. Jag har precis varit ute i ladan med ficklampa för att leta efter julgransfoten, och är fortfarande lite chockad över hur snabbt jag hittade den. (Ibland har man flyt, ändå!) Sen slår vi nog upp varsitt litet glas portvin och firar att det redan är midvinter. Nu återvänder ljuset, hurra!

2 kommentarer:

 1. Så fint att hänga upp julkorten så de syns och ger glädje hela julen. Jag skickar bara några julkort till speciella människor, alla andra vet att jag skänker en slant till cancerfonden för varje kort jag skulle skickat.
  Ha en fin kväll med nyklädd gran!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 2. Det verkar som vi har liknade traditioner:) Jag brukar också göra egna julkort och hänga upp mina så där:)Gillar Gefle vasen!!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!