söndag 22 januari 2017

Fönsterlampa i köket

Som så många gånger förr drabbades jag av en fix idé igår. Ni vet, en sådan där tanke som man bara inte blir av med, utan måste omsätta i verklighet på studs. Det handlade om den där lampan till köksfönstret, som jag funderade kring i gårdagens inlägg. Klart jag var tvungen att fixa en lampa, och det omedelbart och bums! 

Åka ända till stan för en sådan sak behöver man inte göra när man har hela byn full av loppisar. På loppisen uppe i backen fick jag både en lampfot och en enkel vit skärm för det facila paketpriset av 10 kronor. Undrar just hur den som hade ansvar för färgvalet på fabriken tänkte. En 90-talstolkning av allmoge? En mer dämpad variant av rastafari? Snyggt var det iallafall inte, hihi!


Fast det där var ju lätt att åtgärda, för färgburkar med diverse innehåll har vi gott om här hemma. Jag tog mig en tur ner till källaren och plockade fram en skvätt Chalky Finish Furniture Paint i färgen 'Bramwell', och hux flux så var lampfoten tjusigt grön. På skärmens kanter fäste jag några gamla spetsar (från farmors gömmor) med självhäftande tejp.


När mörkret föll igår var det riktigt mysigt att tända lampan. Kanske är lampskärmen i minsta laget, men å andra sidan behöver det mesta vara i liten dimension här hemma, eftersom vi har så lågt i tak och allt är så litet i övrigt i stugan.


På loppis kan man ju hitta en hel del äldre lampfötter som är himla charmiga, men jag valde en fot av nyare modell för att slippa krångel med elen. Slutresultatet blev kanske lite i pluttinuttigaste laget, men det funkar tills jag har hittat något som jag verkligen vill ha. Lisa Larsons lille Kalle ser iallafall nöjd ut. "Johoooo!" säger han.


Jaha, så kan det gå när man får en fix idé. Jag törs inte tänka något nytt idag, för då börjar jag väl fnatta runt igen. Vi får väl se om jag lyckas hålla mig...

5 kommentarer:

 1. Uppfinningsrikedomen inget fel på och resultat toppen tycker jag! Så läckert!
  Att du dessutom återger förloppet från tanke till utförd handling är så himla roligt. Jag satt med ett leende på läpparna medan jag läste, min omgivning undrade vad som var så kul. Tack för dagens motionen av mungiporna, väntar på nästa pass!
  Ha det gott !
  Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Du är bra på att se hur du kan göra om så det passar i ditt hem, den förmågan har inte jag. Lampan blev jättefin tillsammans med lille Kalle.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Tumme upp på den. //A-K i Värmland

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blev. Du har det rätta handlaget och ideer för att piffa upp dina loppisfynd. Och ingen annan som har en exakt likadan heller. Lille Kalle ser så käck ut bredvid den söta lilla lampan. Jag förstår vad du menar att saker inte kan vara för stora, samma sak här för vi har också litet och lågt i tak.
  Hoppas du får en fin måndag! Kram/Nettan

  SvaraRadera
 5. Det blev ju bra och tänk vad lite färg kan göra! Tror jag ska måla lite saker också...
  Ha en bra start på veckan!
  Kram från Titti

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!