torsdag 19 januari 2017

Träljusstakar

Hur många träljusstakar kan man ha i ett enda hushåll? Många, uppenbarligen. Jag tog ett varv i stugan och samlade alla jag hittade till en liten träff ute på glasverandan. Det blev ett helt litet gäng minsann, och då hade jag inte orkat bemöda mig med att gå ner till tvättstugan, där det står två till.De flesta i min "samling" (ja, det får jag nog nästan kalla det) är loppisfynd från olika tillfällen. De enda jag har målat om på egen hand är de ljust turkosgröna stakarna som brukar stå på köksbordet, men när man ser hela gänget så här i grupp får man ändå säga att de bildar en rätt snygg enhet tillsammans, både färg- och formmässigt. Ibland får man till det fast man inte ens har tänkt, hehe!


Till och med den gamla broschen passar i färg. Den ligger faktiskt alltid framme på foten till en av stakarna, som står på bordet i hallen i vanliga fall. Jag tycker att den är som en vacker liten blomma och har inte hjärta att slänga den, trots att den både saknar nål och är trasig i fästet vid själva stenen. Jag menar, lite extra blingbling har ju ingen dött av.


Ja, se det där blev ju rena träljusstaketräffen. Tar jag dessutom fram alla svartsprayade smidesljusstakar som också finns utplacerade lite varstans i stugan (loppisfyndade också så klart), så blir det rena rama majbrasan ute på verandan. (Och husets invånare lär storkna av stearinångorna...)


Så vad är nu kontentan av detta inlägg? Att man helt enkelt inte kan ha för många ljusstakar hemma. Känner jag mig själv och mina loppisvanor rätt, så blir det säkert fler i samlingen framöver. 

8 kommentarer:

 1. Knack, knack, nu är jag på besök igen!
  Otroliga Fröken Grön, allt du tar i blir vackert !
  Bilden med ljusstakarna är fantastisk på bild i verkligheten troligen magiskt vacker!
  Kul att få se dina fina "arrangemang! Hoppas du aldrig slutar att blogga !
  Kram från Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Elisabeth! Din kommentar värmer i hjärtat!

   Radera
 2. Jättecharmiga ljusstakar! Har också några liknande loppisfynd
  som jag målat mörka alla, men dina matchar varandra jättebra fast de är i olika färger!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med lite färg kan man åstadkomma mycket. Jag har (som nämns i blogginlägget) ett gäng gamla mässingsljusstakar som jag har spraymålat matt svart. Effektfullt och snyggt!

   Radera
 3. Hur står det till på vasfronten då? Hos mig är det där den bristande motståndskraften ligger...:-)
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, i vasträsket har jag inte riktigt fastnat än. Fast nog finns det en och annan vas på hyllan i källaren.

   Radera
 4. Ähum... Här är det ljuslyktor som aldrig tycks sina... Snygg samling och så himla trevligt att du Vågar Vägra Vitt
  Skorpan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antalet ljuslyktor törs jag inte ens tänka på... Fast de flesta finns utomhus, så det räknas kanske inte riktigt. ;-)

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!