fredag 3 februari 2017

Chelsea Flower Show 2017

En gammal dröm slår in för mig i vår: I slutet av maj åker jag och två likaledes trädgårdsnördiga kollegor till London för att besöka Chelsea Flower Show. Vi pratade om det redan i höstas, men bestämde oss definitivt idag. Flyg, heldagsbiljett till utställningen fredagen den 26/5 och boende för två nätter bokades innan vi gick hem från jobbet idag. Så himla roligt det ska bli!  

Bild: RHS

Är det något speciellt man bör tänka på? Om någon erfaren Chelsea-veteran läser det här, så mottages tips med tacksamhet. Tänk, vilken tur att jag beställde ett nytt pass i förrgår! Det kanske inte var en slump...

11 kommentarer:

 1. Lyckost! Bästa blomupplevelsen ever! Har varit där några gånger nu...ja vad att tänka på?
  Kanske att vara där tidigt, bra skor, block och penna för bra idéer, resten sköter sig själv i denna FANTASTISKA engelska miljö!!! Glöm inte att ta en Pimm´s också :)
  Lova att visa bilder sen!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för fina tips! Block och penna hade jag säkert glömt annars. Och en och annan Pimm's ska det nog också kunna bli. 😁

   Radera
 2. Wow vad kul! Glöm för tusan inte kameran bara ;) jag ser fram emot massor av bilder därifrån!
  Kram Marie L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kameran hänger absolut med, Marie! Ska bara inte glömma batteriladdaren hemma den här gången, vilket jag gjorde när vi åkte till Madrid...

   Radera
 3. Du får träna att hålla armarna högt över alla huvuden, eller ha stativ när du ska fota ideträdgårdarna. Spelar ingen roll när du är där .... alltid knökfullt med folk. Ta med egen picknick och sitt på gräsmattan i parken och njut av folkvimlet och musiken istället för att stå i långa matköer med dålig mat.
  Säger en som varit där 6 ggr.
  Hälsn. Luna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ensamma lär vi ju inte vara, haha! Dina 6 besök tolkar jag ändå som att det är en ganska trevlig tillställning, trängseln till trots. Tack för tips om egen picknick; vi har faktiskt undrat lite över det där med mat på plats.

   Radera
  2. Hej igen! Finns inget bättre trädgårdsjippo och du kommer att älska det. Picknicken kan bestå av en god dubbelsmörgås bara och något drickbart. Kaffe är lättare att köpa, Pimm´s likaså och har man mycket att bära är det bara att lämna in på förvaring. Oavsett hur vädret är brukar det spricka upp och bli varmt där har jag upplevt, men litet paraply är bra att ha. Och börja med de små trädgårdarna! Själv brukade jag promenera dit i god tid på morgonen från Sloane Square området där jag bott. Det är en lugn och fin promenad. Lite tips så här första gången. Kram Luna

   Radera
 4. Oh, så kul - du har en upplevelse som väntar! Jag brukar också tipsa om att vara där tidigt (trots att jag själv aldrig lyckats med det...:-) och gå direkt till "Artisan gardens", de lite mindre utställningsträdgårdarna. De är väldigt svåra att se och fota när det är mycket folk men just på morgonen är det tydligen lite bättre där (de flesta går först till de stora show-trädgårdarna). De stora trädgårdarna går faktiskt ganska bra att se även när det är massor av folk, man får bara ha lite tålamod och vänta tills man står i första ledet. De har alltid minst två sidor täckta, så vill man fota så är det ganska enkelt att slippa folk i bakgrunden på fotona.
  Maten är ett eget kapitel, den enda riktiga restaurangen är GALET dyr, och måste förbokas (antagligen för sent redan). Om man orkar släpa på egen mat och chansar på fint väder så är det ett bra alternativ, men annars finns det diverse ställen där man kan köa till sig något att stoppa i magen.
  Trafiken runt mässan är crazy, så satsa på att gå dit eller i vart fall sista biten beroende på var ni bor. Det tar bara ca en kvart att gå t ex från Victoria station, och det är en ganska mysig promenad.
  Jag ska själv dit på tisdagen, längtar redan!
  Kram Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din utförliga kommentar och alla fina tips!
   Ja, det ska verkligen bli galet kul att äntligen få beskåda detta "spektakel" på plats.
   Vi får väl jämföra upplevelser efteråt!

   Radera
 5. Jag håller med, att ha picknick med är att föredra. Plats i väskan vid hemfärd är bra. Finns mängder att köpa!! Jag hade turen att vi körde bil och tog båten Dover-Calais, vilket gjorde att jag kunde ta hem långa rostiga spröt :-D . Vi bodde en vecka på en pub och hann även med några fantastiska slott/trädgårdar. En resa man aldrig glömmer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips! Önskar att vi också hade en hel bil att fylla, men dessvärre tänkte vi flyga med bara handbagage. Får väl bara bli något litet att ta med hem...

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!