måndag 6 februari 2017

Ny funktion

I helgen satt det en dietist i TV4:s morgonsoffa och pratade om diverse olika magbesvär. Bland alla goda kostråd lärde hon också ut hur man rent tekniskt ska sitta på toaletten, för bästa möjliga resultat. Hon var mycket pedagogisk och målade upp ett väldigt levande scenario för tittarna. "Man ska helt enkelt försöka dra upp knäna en bit högre," sa hon. "Gärna sätta fötterna på en liten pall, så att tarmen kommer i rätt vinkel." Och just där höll maken på att sätta kaffet i halsen. 


"Nu fattar jag varför du har satt en pall på toaletten!" frustade han mellan skrattsalvorna. Det hjälpte inte att jag blånekade till att ha någon som helst kännedom om detta, för nu går den fina lilla pallen under ett helt nytt namn här hemma: Bajspallen. Hmmm, vad ska man säga om det? Att det är ett märkligt sammanträffande att jag råkade ställa den just där? Att det var ett "olycksfall" i inredningsarbetet? Eller kanske helt enkelt att var sak faktiskt hamnar på rätt plats förr eller senare...

3 kommentarer:

 1. Hahaha, jag har också hört det tipset någonstans ganska nyligen. Måste erkänna att jag "suttit på tå" och testat, men någon pall har jag inte dragit fram. När jag var liten hade vi just en sådan pall i badrummet, men det var mest till för små korta människovarelser som inte nådde upp (detta var alltså före IKEAs safety-first-pallar fanns på marknaden...).
  Kram Elin

  SvaraRadera
 2. Pallen alldeles för söt för att kalls Bajspallen!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Ha, ha.....ja du vad säger man om det....?! Kanske var det ingen slump att pallen hamnade just där.....;)Eftersom jag jobbar inom äldreomsorgen så har jag också hört detta.....I vårt lilla badrum finns en liten plastpall från Ikea som den yngsta av oss haft men kanske borde man ställa dit nåt lite finare när det ändå kan göra viss nytta.....ha ha ha.....
  Glömde förresten att skicka ett grattis till din farmor, det var verkligen en aktningsvärd ålder och tänk vad mycket hon har sett, sånt fascinerar mig verkligen, jag älskar att höra om hur det var förr!
  Kram / Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!