tisdag 14 mars 2017

Påskägg, utgrävning och rosa tulpaner

Idag missade jag inte bussen med flit, men eftersom jag kom från jobbet fem minuter senare än vanligt och hade hela 25 minuter kvar till nästa avgång, passade jag på att slinka inom Fröjd och inhandla lite påskpynt: Grönrandiga handmålade ägg att hänga i påskriset. Det gäller ju att vara förberedd, hihi!


När jag väl kom hem kändes det lite vårigt i luften, trots en grå och tråkig himmel. Jag tog en runda runt huset och grunnade lite på vad som ska hända där till höger om ladudörren, där vi brukar ha en liten kryddrabatt om sommaren. Den vänstra sidan om dörren fixade jag ju till i lördags, men den andra halvan är kvar att slutföra. 


Tidigare hade jag ett lågt pilflätat staket i framkant här, men eftersom det var helt torrt och trasigt, så tog jag bort det. Kanske blir det en ram av kantsten här också, kanske hittar jag på något annat. Trästockarna grävde jag fram på prov ur jordkällaren, men de åker nog ner där igen. Ytterligare ett trappsteg vore också bra; det första steget är lite högt att kliva upp på när man ska in och ut ur ladan.


På kökstrappan kan man konstatera attt tulpanerna jag satte i krukan faktiskt är rosa, precis som det utlovades på etiketten. Vi har haft några rejäla frostnätter på sista tiden, så om natten har jag lyft in hela krukan i smatten. I natt kan den nog ändå stå ute, för nu är det mildare tempteraturer på väg in.


Det är en riktigt krispig rosa färg på kronbladen. Som karameller! Och väldigt vackra att titta på. Jag ska nog prova att gräva ner lökarna när de är överblommade. Har jag tur kommer de tillbaka nästa år.


Och så var det dags för lite paus i arbetsveckan igen. Imorgon åker jag en liten sväng till Karlshamn, där jag har stämt träff med mina föräldrar. Det blir trevligt med en liten onsdagsutflykt!

4 kommentarer:

 1. Välkommen till Karlshamn, min hemstad. Ha nu en riktigt trevlig dag hos oss Fröken Grön önskar Eva L. i Blekinge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Eva! Karlshamn är en väldigt trevlig stad!

   Radera
 2. Så vackra tulpaner, du ska absolut gräva ner dem sedan! Jag gräver ner alla lökväxter jag köper i kruka och de flesta kommer faktiskt nästa år, har julhyacinter och tulpaner lite överallt under buskarna.
  Ha en härlig ledig dag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Jättevackra tulpaner! Vilken vårkänsla!
  Ha det så fint på din lediga dag! Här är det nästan storm men sol i alla fall.
  Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!