söndag 23 april 2017

Gyllenlack, plåtmus och spaljéer

Att för första gången i livet ha tillgång till GPS i bilen kommer att få kostsamma konsekvenser för Fröken Grön. Nu är det ju så himla lätt att hitta till Sveriges alla fina plantskolor och handelsträdgårdar, haha! Igår "hamnade" jag till exempel på Kyrkbackens Handelsträdgård i Älmhult, vilket visade sig vara ett jättetrevligt litet ställe. Jag hittade mer gyllenlack (den här gången i en vaniljgul/cremevit variant), vackra silverfärgade sedumplantor och en rolig plåtmus att gömma någonstans i trädgården. 


Eller ska det rentav föreställa en råtta? Jag är dålig på det där med zoologi... Lite "Det susar i säven"-känsla är det iallafall på den. Eller varför inte en karaktär från Beatrix Potters underbara värld?


Sen hittade jag relativt billiga halvrunda spaljéer i galvaniserat stål, som jag tänkte kunde passa bra till mina klätterhortensior. När jag kom hem stack jag bara ner dem i marken inne i hörnet mellan husväggen och glasverandan och lirkade sedan upp grenarna mellan spjälorna. Det var inte det lättaste kan jag säga, för flera av grenarna var riktigt "vediga" och stela. Någon av dem gick till och med av...


Spaljéerna går inte jättehögt upp, men nu slipper grenarna iallafall ligga på marken, och så växer de på rätt håll. Framöver kan jag knyta trådar i tränocken på taket och låta hortensian klättra vidare på dem.


Ser ni hur mycket gräset har växt, förresten? Flera grannar har redan premiärklippt gräsmattan, och det börjar nog bli dags här också. Då kan man ju nästan tänka att det är sommar, hihi!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker nog det ser ut som en rejäl råtta du hittat, och söt var den, tror inte jag sagt det om det varit en levande råtta...;)..
  Växtstödet såg också trevligt ut, det lilla man såg.., ska hålla utkik efter ett sånt.
  Så grönt och lummigt ni har det redan! Skön söndag!

  SvaraRadera
 2. Hej Fröken Grön!
  Vilken lycka att ha GPS som hittar till trädgårdsshoppar, fina inköp. Hos mig hamnade en groda och några stora myror och ett pionstöd, från mässan.
  Söt råtta.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!