måndag 8 maj 2017

Frostvarning igen

Helgens sommarkänsla är hux flux väck, när betydligt kallare vindar drar över "Glesbygd" idag. Jag hade faktiskt vantar på mig när jag gick till jobbet imorse, och de satt inte i vägen kan jag säga. I natt ska det tydligen bli minusgrader igen, så det är nog läge att ta ett varv runt huset och ställa in lite krukor i växthuset innan det blir mörkt. I zinkhinken på trappan blommar äntligen tulpanerna jag pillade ner redan i höstas. De får nog stå innanför dörren inatt.


Jag har faktiskt inte planterat ut så mycket än, så det är i och för sig ingen större fara på taket om det blir frost i natt. Penséer tål ju lite frost, och gyllenlack likaså. Vid ladan står dock ett gäng nyplanterade gullvivor, som jag köpte av en tant på loppis i lördags. Hoppas att de inte är så sjåpiga.


Värre är det med min lilla magnolia, vars knoppar frös bort redan i förrförra veckans frost. Det är en sorglig tanke att veta att det dröjer ett helt år till nästa chans att få se magnoliablom på Solhäll... Nu hoppas jag att de blommande körsbärsträden och det lilla persikoträdet klarar sig bättre. Det där med att svepa ömtåliga grejer i väv orkar jag inte riktigt med, så det får bli som det blir. Däremot får det kanske  bli flanellpyjamas på Fröken Grön inatt. Hon är nämligen också en riktig fryslort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!