tisdag 2 maj 2017

Planterat om fikon

I ljuvlig kvällssol planterade jag om mina fikonträd, som har stått nere i tvättstugan hela vintern. Där har de klarat sig bra, och alltsedan dagsljuset återvände på allvar så har de växt så det knakar. Det större fikonträdet passade perfekt i krukan som jag loppade igår, och den gamla krukan fick det mindre trädet ärva. Som av en lycklig slump är det nästan samma turkos-ärggröna färg på båda två, tänka sig.


Min lilla elefantvattenkanna har stått och blivit solblekt nere i växthuset två somrar i rad, men är fortfarande lite smårolig att vattna med. Sen måste jag säga att de där bevattningsglaskulorna inte bara är dekorativa, utan sköter sin arbetsuppgift alldeles utmärkt. 

Det är nästan lite genant att erkänna det, men imorgon är jag ledig igen. Tur det, för efter EN hel dags arbete måste jag ju verkligen vila upp mig igen, hihi! Jag håller iallafall tummarna för fortsatt vackert vårväder, så att jag kan stöka vidare i min trädgård. Men ikväll bänkar jag mig för säsongspremiären av "Trädgårdstider". John och Pernilla ska visst åka till England, och det vill man ju inte missa. Om 23 dagar vandrar jag också omkring i engelska trädgårdar, hurra! Jag lääääängtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!