onsdag 3 maj 2017

Nyskurat växthus

Ännu en dag med sol över "Glesbygd". Jag har tillbringat åskilliga timmar nere i köksträdgården, där jag har krattat upp en massa ihopblåsta löv och rensat pallkragarna på vissna tomatplantor och diverse annat mög. När jag var klar var klockan tjugo i fyra, men istället för att avsluta för dagen kom jag på att jag skulle skura växthuset. Ibland undrar jag om jag har varit en Duracellkanin i ett föregående liv...Det visade sig vara ett tvåtimmarsjobb, eftersom jag inte hade tömt växthuset på varken grejer eller plantor i höstas. Well, well... Jag baxade ut allting utom borden och radade upp allt längs kastanjestaketet. Där står det mesta kvar än, kan jag säga...Jag skurade av rutorna med såpvatten både invändigt och utvändigt. I vattnet hällde jag en skvätt T-röd, som jag har fått för mig är lite desinficerande och tar död på eventuell ohyra. Sen drog jag ut slangen och spolade av allt med munstycket på jetstråleläge. Det var bra att det blåste lite, för det torkade himla snabbt, iallafall utvändigt. Den här glasballongen orkade jag visst inte heller ta bort.


När allt var klart plockade jag in en del grejer igen, men mycket står kvar utanför och mycket ska inte in igen heller. Golvkrukorna behöver skuras innan de kan sättas tillbaka, men nu orkar jag baske mig inte mer idag, så det får vara till en annan dag.


Undrar just om man vågar börja ställa in lite tomatplantor och andra frösådder här. Vi hade ju minusgrader om nätterna bara för några dagar sen, och jag har ingen frostvakt. Det vore ju onekligen snopet om mina små plantor skulle dö, nu när jag har varit duktig och förodlat för en gångs skull, hehe! Hur kallt klarar de små liven av?

4 kommentarer:

  1. Snyggt nu när du har städat ditt fina växthus. Vad har Ni lagt i botten för att hålla ogräs mm borta ?

    SvaraRadera
  2. Den billiga varianten av markduk som de har på Biltema. Och dessförinnan hade jag grävt bort hela grässvålen och en massa rötter i jorden. Funkar jättebra! Nu är det tredje sommaren vi har växthuset, och jag har aldrig dragit ett enda ogräs här.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!