måndag 26 juni 2017

Plant-rea som heter duga

Man kan ju undra om det finns ett samband mellan att jag bytte min lediga onsdag mot ledigt idag, när det råkade vara rea på Oppmanna plantskola. Fundera på det, ni! Min vana trogen (för det här börjar faktiskt bli lite av en sommartradition) fyllde jag iallafall bilen med både perenner och sommarblommor, för det här är minsann en plant-rea som heter duga. 15 kronor styck för perennerna och 15-20 kronor styck för pelargoner och stora daggsalviaplantor! Ni kan tro att det var kö utanför dörrarna redan 20 minuter innan öppning, hihi!


Med tanke på att det nästan råder full höststorm ute idag (parasollet blåste just omkull med bord och allt!) så har jag inte börjat gräva ner så mycket än, men jag bytte iallafall ut alla vissnande penséer mot blommorna jag köpte. Jag när en hatkärlek till daggsalvia, som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Egentligen är den lite too much och ser nästan konstgjord ut, men samtidigt är det något med den som jag ändå fascineras av.


Vita småblommiga pelargoner med rosa i mitten. Vad de kan tänkas heta förtäljer inte historien, men de blev iallafall himla fina i den bruna trätunnan mot den röda dörren på verandatrappan. Jag tänker att det är smart med pelargoner där, som man slipper hålla på och vattna varenda dag.


Större delen av plantor jag köpte ska hamna i rabatten till vänster om glasverandan, som gapar lite tomt och tråkigt just nu. Jag köpte högväxande perenner, som stormhatt, riddarsporre och anisört. Mycket mörklila, som blir snyggt mot den vita husputsen. Det kommer säkert efter-bilder, vad det lider.


Rabatten till höger är desto trevligare. Den planterade jag ju om redan för någon vecka sedan, och de nyplanterade växterna tar sig fint. Plåtlådan med daggsalvia hamnade i den gamla träskottkärran.


Känner jag mig själv står jag väl snart där med spaden i högsta hugg. Men först blir det melonlunch tillsammans med maken, som har sommarlov. Finemang!

2 kommentarer:

  1. Kul med rea och nya fynd!

    SvaraRadera
  2. Vad härligt!Om det kunde vara sån rea här nån gång....suck....Kan vara lite rea ibland i slutet av säsongen men aldrig så billigt som där....Så det blir nån perenn ibland ....inga stora shoppingturer..../ Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!