måndag 5 juni 2017

Primula Vialii

Mitt dygn i Blekinge avslutades med ett stopp på Blekingeplantan på vägen hem; en riktigt fin plantskola med stort utbud och bra kvalitet på växterna. Jag botaniserade där i nästan en timme och hittade en av mina Chelsea Flower Show-favoriter: Primula Vialii eller hyacintviva, som den heter på svenska. Det är alltså en viva som ser ut som en hyacint, och inte tvärtom. Den är nästan lite too much och på gränsen till kitschig, men kändes som ett måste här hemma i trädgården. 


På Chelsea växte den tillsammans med lupiner, vilket var en läcker kombination. Där stod den i full sol, men enligt flera sidor på nätet vill den helst stå i woodland eller lite fuktig jord. Gärna bredvid en damm, så nu kanske jag måste gräva en damm också, haha! Vi får väl se hur det blir med den saken. Nu har jag iallafall en liten touch av Chelsea Flower Show här hemma. Fint ska 're va'!

P.S. Och den blommande busken i gårdagens inlägg är en hagtorn och inget annat. Jag skulle nog ha rådfrågat min man NO-läraren innan jag tryckte på publicera-knappen, hihi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!