fredag 28 juli 2017

'Magnus' och hans vänner

Han är allt bra stilig, den där 'Magnus'. Både när han blommar fullt ut och när han precis har börjat öppna sig. I närbild ser han nästan ut som om han är målad i akvarell. Jag har stoppat ner 'Magnus'-plantor i flera olika rabatter, men nu ångrar jag nästan att jag inte satte alla på samma ställe. Masseffekten hade ju onekligen varit extra maffig. 


I den lilla rundeln framför köksträdgården blommar 'Magnus' tillsammans med stäppsalvia av olika slag. Det kikar upp en massiv klipphäll ur marken här, så det är tyvärr lite svårt att plantera in mer växter precis här. Som ni ser har jag hittat ytterligare ett sånt där flätat nystan, så nu är det dubbelt så likt den där inspirerande rabatten på Chelsea Garden Show, haha!


Längst till höger i ovalen har jag planterat en plymspirea, som jag väntar på ska bli så där maffigt hög som man kan se den i gamla trädgårdar. Det blir bra med lite höjd på sikt. 


Jag tror iallafall att jag ska prova att gräva ut den här rabatten lite mer i sidled, för den ser faktiskt lite fjuttig ut. Kanske ett projekt att genomföra när det blir rea på perenner i höst. Fler 'Magnusar' och mer salvia tror jag att det blir i sådana fall. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!