tisdag 25 juli 2017

Regn, rastlöshet och trädgårdstid

Jo, jo, häromdagen satt jag här och skröt om hur lite jag brydde mig om semestervädret, eftersom man ändå inte kan göra något åt det. Men det faktum att det har regnat så mycket de senaste dagarna så att markarbetet här hemma i trädgården har avstannat helt, gör mig så rastlös att jag nästan klättrar på väggarna. Regnmätaren visar på närmare 50 millimeter! (Varav 5 millimeter tydligen är grus...)


Fast för växtligheten är det naturligtvis bra. Mina rabatter är genomvattnade, och i kökslanden växer det så att det knakar. Pumporna som jag förodlade inomhus lovar egen skörd till Halloween i år, hurra! Det kommer flera stycken, men om man vill ha riktigt stora pumpor ska man nog bara spara någon pumpa per ranka. Vi får se om jag har hjärta att knipsa av ett par...


Är man rastlös får man ju sysselsätta sig med annat. Jag tröstar mig med att plocka egna buketter och sätta in i stugan. Det här är väl en färgkombination som heter duga, mot det vita på glasverandan?


Jag odlar rejält med "plockeblomster" i köksträdgården i år. Zinnian har jag ju visat i ett tidigare inlägg, och i en pallkrage börjar nu ringkragarna slå ut. Malvan frösår sig i mängd lite överallt, och för att fylla ut buketten knipsade jag av några kvistar rosenspirea.


Vad är det där för buskskvätta som står i det gröna och flinar? Jo, det är en mycket fokuserad Fröken Grön, som står i gummistövlar nere i moraset och klipper ner lönnkronorna med världens fiffigaste klippa-grenar-på-hög-höjd-mojäng. Snipp snipp, så är man klar! (Smygfotograferad av maken, som vanligt...)


Drar man i snöret så klipper sekatördelen som sitter i toppen av pinnen. Den tar förvånansvärt tjocka grenar, får jag säga. Lönnarna (som är självsådda) lever lite på lånad tid, men funkar fint som insynsskydd på baksidan så länge. Jag gillar den rundade formen på de nyklippta kronorna. De sticker ut lite grann mot den annars så rufsiga inramningen.


När jobbet var gjort belönade jag mig själv med en ananassmoothie, gjord på fryst ananas och vaniljyoghurt. Mums! Det smakade nästan som drickbar ananassplit.


Idag har vi ändå haft uppehåll hela dagen, och så lite blåsigt på det. Förhoppningsvis har jorden torkat upp tillräckligt för att det avslutande markarbetet ska kunna återupptas imorgon. Om jag åtminstone hade haft nycklarna till den där grävskopan, så att jag hade kunnat köra en egen liten runda...

2 kommentarer:

  1. Oj så det regnat där. Jag förstår att du väntar otåligt på att stenläggningen ska bli klar. Men som sagt....trädgården blir väl glad åt regn i alla fall....Tyvärr växer inte mina frösådda blommor som dom brukar för vår ute-kran har varit trasig... Din trädgård ser så stor ut, hur många kvadratmeter? Hoppas ni får klart snart i alla fall, stenläggningen alltså! /Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vår tomt är 1500kvm, så jag har att göra resten av livet, hihi!

      Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!