torsdag 10 augusti 2017

Augustiblommor, krukor å sånt

Jag vågar knappt säga det, men efter jobbet idag tjuvstartade jag hösten och köpte en ljungplanta på byns finaste lilla blomsteraffär. Nu ser den förvisso inte så höstlik ut, snarare mest grön och vit och ljuvlig. Klockljung heter mästerverket, och för mig är det första gången jag lägger märke till den här fina växten. "Låt den inte torka ut," var rådet jag fick av förträffliga floristfröken F, så jag har ställt den där jag går förbi den varje dag. Visst är den vacker?


I lördags loppade jag en gräsligt knallturkos betongkruka, som jag sedan målade om i grått när jag kom hem. (Den vänstra på bilden.) Dagen efter kom maken traskandes med två liknande krukor, som han hade hittat på antikmarknaden här hemma i byn. (De två till höger i bild.) De passar ju fint ihop! Jag gillar den gammaldags looken väldigt mycket, fast just de här krukorna är kanske inte så gamla.


Vid ett lunchbesök på ICA på min jobbort häromdagen hittade jag en bautastor mårbackapelargon för nästan inga pengar alls. Och turligt nog råkade jag vara bilburen just den dagen, så den fick åka med tillbaka till jobbet och sedan hem. Tänk om jag nu kunde vara duktig och övervintra den i höst.


Mina växtvilliga dahliaknölar måste jag absolut också komma ihåg att dra upp sen. De växer så det knakar och blir höga och ståtliga. De är ju second hand och har säkert flera år på nacken. Nu blommar den gula sorten också, och jag måste säga att den här ljusgula färgen faktiskt är ganska oemotståndlig.


Ikväll har jag annars varit ute och vattnat mina nysådda gräsfrön, som faktiskt har börjat gro riktigt bra nu. Fast fortfarande ser det mest ut som små fjun på en tonårshaka, hihi! Jag tänker att riktigt bra kommer det nog inte se ut förrän till nästa år, men det kan jag leva med. Jag får väl titta på det som är fint på andra ställen i trädgården så länge.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!