torsdag 17 augusti 2017

Gräsrapport

På fjorton dagar har gräsfröna runt uteplatsen börjat ta sig riktigt bra. Än är stråna späda och håller inte att gå på, men det börjar ändå likna något. Fläckvis har det inte tagit sig så bra, vilket jag tror beror på den där vansinnigt arga åskskuren vi fick dagen efter att jag hade slängt ut fröna. Jag får nog bättra på både med jord och frön lite här och där.


I ovan nämnda åskskur flöt en hel drös med frön upp på själva stensättningen, och trots att jag förökte borsta tillbaka det mesta ner i jorden, så har det börjat gro små tuvor direkt i stenmjölet på några ställen. Jag sprayade med ättika häromkvällen, men får nog ta en sväng till med sprayflaskan i helgen. Eller köpa sådant där stenmjöl med ogräsmedel i, fast jag oroar mig lite över att det kanske inte är så bra för grundvattnet. Vi har ju egen brunn inte så långt från uteplatsen, så vi har alltid varit himla försiktiga med både gödningsmedel och kemikalier.


Kommer ni ihåg hur det såg ut för två veckor sedan? Då var det öppen jord överallt. 


Det går ju ändå rätt snabbt att återställa en uppgrävd trädgård, får jag säga. Iallafall tills det börjar se hyfsat OK ut. Fast riktigt återställt blir det nog inte förrän till nästa sommar. Jag får helt enkelt låta gräset vara och ta den tid det tar.

3 kommentarer:

 1. Så jättefint och snabbt det gick att få gräs! Verkligen supersnyggt alltsammans!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Så himla fint! Du är så duktig på att få till det.
  Kramar A

  SvaraRadera
 3. Man förundras verkligen över hur fort det blir resultat! Ser ut att bli en mysig plats.
  Må så gott!
  Pia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!