söndag 27 augusti 2017

Trädgårdsfesten fortsätter

Idag kommer ett tidigt blogginlägg med fler bilder från Den stora Trädgårdsfesten på Sofiero. Festen pågår även hela dagen idag, så än hinner ni ta er dit och uppleva allt det fina på plats. Slottet i sig är klätt i matchande blomsterskrud, som verkligen inte går av för hackor. 


Slottet och dess omgivningar är värt ett besök även andra dagar, men den här helgen bjuds det onekligen på extra inspiration. Som den här vackra blomsterklänningen, till exempel. Den ska jag nog försöka återskapa till nästa midsommarfest, hihi!


Men det finns inspirerande saker som nog är lite enklare att efterapa. Den här idén ska jag nog sno rakt av i höst: Att göra ett fint årstidsarrangemang i en gammal koffert. Jag tänker att det säkert kan funka med plåtlådor och gamla verktygslådor också. 


Jag blev störtförälskad i den här gräsliga soffan. När vi byter soffa hemma nästa gång vill jag absolut ha en sådan. Om man har fuskgräs måste den ju klara sig inomhus, hihi!


Extra fint att det även finns matchande fåtölj.


Nöjesfältet Liseberg står bakom en mytologisk trädgård med de gamla asagudarna som tema. Extra sagolikt blev det igår när en amiralfjäril landade på skylten och satt där länge och väl och fladdrade med vingarna. Man kunde nästan tro att den var placerad där med flit! "Är den riktig?" sa en liten pojke och petade på den med fingret, och först då flög den iväg.


Om man har en rökmaskin hemma kan man skapa trolsk stämning i en liten trädgårdsdamm. Var köper man en sådan?


Så vackert med dukat långbord i skuggan under ett träd. Gamla dörrar eller plankor på enkla träbockar är en lösning jag kan tänka mig på vår egen uteplats, i väntan på att vi ska hitta (bygga?) det ultimata trädgårdsbordet. Jag tolkade det som att Hannu Sörenstam ligger bakom det här inslaget. Jag känner igen den där röda stegen från bilder på hans egen trädgård, så kan det ju stämma. 


Kan man annat än bli kär i den här ljuvliga gula cykeln? Jag har sett varianter på temat förut - färgglad cykel med blommor i cykelkorg - och nog blir man lite sugen på att göra något liknande och ställa i sin egen trädgård.


Och den humoristiska installationen på cykelsadeln är verkligen en riktig 10-poängare! 


Gårdagens höjdpunkt var annars mötet med Monty Don, som iförd sin sedvanliga blåa scarf höll ett litet föredrag (slash kåseri) från trädgårdsscenen. Gårdagen var hans allra första besök i Sverige, och han möttes som en rockstjärna av den månghövdade publiken. "Did you know that you were so popular in Sweden?" frågade Gunnel Carlsson, som var presentatör. "I was hoping!" svarade den charmige engelsmannen, och på den vägen fortsatte det sedan i en hel timme. Härliga Monty, så fint att du är lika charmig i verkligheten. Man blev ju nästan lite starstruck, hihi!


Det finns som sagt så mycket annat fint att titta på när man besöker Sofiero. Missa till exempel inte den pågående utställningen Land Art ute i slottsparken eller en promenad upp till dahliaparken. Kameran är fortfarande full av bilder, som jag får visa en annan dag. 

1 kommentar:

  1. Vilka härliga och roliga bilder, tänka vilken fantasi det finns! /Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!