söndag 17 september 2017

En tur till Flyinge

Idag hade jag en efterlängtad date med en kär väninna, som jag träffar alldeles för sällan. Vi har startat en liten hösttradition i att träffas på Flyinge Plantshop för lunch, fika och trädgårdsinspiration. Där finns alltid så mycket fint att titta på, och Café Smedjan håller verkligen hög klass på både lunchrätter och go'fika. Någon kamera baxade jag inte med mig, men jag knäppte några bilder med mobilen i den fina idéträdgården.


Nog är det något visst med rostiga gamla cyklar i det gröna? Så här skulle jag också kunna tänka mig att göra hemma i något undanskymt hörn av trädgården.


Utan anmodan kan jag säga att det här är en av de bättre plantskolorna i Skåne. Utbudet är stort, både på plantor, buskar, träd och krukor, och det finns också en inredningsavdelning med grejer som funkar både ute och inne. Undrens tid är tydligen inte förbi, för jag köpte inte en enda planta, haha! Däremot hittade jag en and i något tungt material (betong?) från danska Choff. Jag tänker att den kan få "simma" i någon form av vattenbad i trädgården.


Väl hemma igen hann jag både rösta i kyrkovalet och klippa gräset innan kvällen. Det sistnämnda växer galet mycket just nu; i synnerhet det nysådda partiet, som börjar se riktigt vettigt ut. Finemang!

1 kommentar:

  1. En gammal cykel skulle vara fräckt att ställa i trädgården, har nog tänkt på det många gånger. Fin liten and du köpte!
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!