söndag 15 oktober 2017

Högtryckstvätt

Idag åkte högtryckstvätten fram, och det var verkligen på tiden. Både fasaden på norrsidan och trappan upp till smatten fick sig först en rejäl omgång med rotborste och algborttagningsmedel, och sedan mängder av vatten i en riktigt hård stråle. Det blev över förväntan rent!


Minns ni hur det såg ut innan? Kika på den här bilden från förra helgen! Stensättningen nere på marken och fotskrapan i gjutjärn blev också rejält rengjorda. Om ni undrar varför gruset har ändrat färg, så är det rosa när det är blött och grått när det är torrt. 


Det myckna regnandet under sommaren, i kombination med att trappan vetter mot norr, gör att mossa och alger trivs bra. Så makalöst skitigt det var! 


Men nu är det så rent så vi nästan kan duka upp söndagmiddagen här ute, hihi! När väggen är blöt blir det tydligt att vi inte har målat om husgrunden sedan trappan murades upp för ett par år sedan, men sen när betongen på väggen torkar får den samma ljusgråa färg som den målade grunden. (Vilket syns på bilden här ovanför.)


Lite mer än en timmes jobb, som ändå gjorde så stor skillnad. Och så har vi fått "vattna ur" brunnen lite grann, vilket också är bra så här års när det regnar mycket och dagvattnet rinner ner. Nu återstår att se om det blev något vatten kvar till söndagsbadet, hihi!

6 kommentarer:

 1. Men vilken skillnad det blev alltså, så snyggt! Ja den här regniga sommaren har nog satt tydliga "gröna" spår på alla trappor ,betongplattor mm.
  borde nog köpa hem lite algborttagningsmedel här också!

  SvaraRadera
 2. Har sett bilder på din glasveranda! Så jättefint!
  Den gröna färgen är underbar. Vad heter den färgen? Håller på med ett matrum här hemma och det skulle bli snyggt med den gröna färgen.Tackar på förhand! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Färgen heter "Vårdike" och kommer ifrån Alcro. Jag vet inte om den finns i den nuvarande kollektionen, men du kan säkert fråga efter den!

   Radera
  2. Tack snälla rara du!��

   Radera
 3. Vilken skillnad! så fint det blev.. Men du gillar väl grönt ;) Kram Hatty

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, förvisso gillar jag grönt. Men inte sånt man halkar i, hihi!

   Radera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!