söndag 8 oktober 2017

Produktivitet och pyssel

Idag har jag varit riktigt produktiv. Jag har bäddat rent i sängen, tvättat och hängt flera maskiner tvätt,  packat ner alla sommarkläder i lådor på vinden, vädrat tjocktröjorna, slängt en massa gamla urtvättade plagg och rensat bland alla gamla skor. Sen har jag hunnit pyssla lite ute också, eftersom jag hade höstblommor kvar ute i ladan som jag köpte redan förra helgen. Ett par av dem hamnade på det lilla gröna bordet vid ladan. 


Den där hyllan alltså, haha! Ser ni hur den börjar ge efter i fogarna? Jag väntar på att den ska braka ihop vilken dag som helst, men det har jag gjort i ett par år nu och än hänger den med. Nu törs jag iallafall inte ställa så tunga grejer på den, och den övre plankan är så skev så där går det inte att ställa något alls. Fast ett gammalt lökjärn, några småkrukor och ett par kransar av gammalt ris väger ju inte så mycket. 


På hyllan under bordet ligger en egenodlad pumpa, som jag knipsade av nere i köksträdgården idag. Det ligger en ännu större pumpa kvar, som nog får bli Halloween-lykta framöver. Båda två är lite platta på den sidan de har legat på i landet. Jag har lärt mig att jag nog måste vända på dem lite då och då nästa år. 


En omgång gjutjärnsben ligger även under det här bordet, precis som under det vita bordet på hörnan. MÅNGA gjutjärnsben blir det, hihi! Jag tycker de är charmiga.


Jag pysslade på trappen utanför köksdörren också, och så har jag faktiskt hunnit med en snabb runda in till Kristianstad, för att hämta några riktigt fina skatter hos en flyttstädande trädgårdskompis. Men det får jag skriva mer om en annan dag, för nu väntar söndagmiddag med stekt torsk med räkor, skirat smör, citron och riven pepparrot. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!