tisdag 10 oktober 2017

Pyntat på trappavsatsen

I söndags blev det även lite pyntat ute på trappavsatsen på baksidan. Först provade jag att ställa en gammal trälåda på högkant mot väggen, men det blev trevligast med den gröna stegen trots allt, så den fick stå kvar. På det sättet fick jag ju också plats med mer grejer, hihi! I den grönmålade gamla mjölkkrukan får en ljungplanta hänga och dingla med "fötterna". Det är den enda växten som jag faktiskt vet vad den heter, hrmmm... I de andra krukorna finns en fetbladig växt med karmosinröda blommor, några silverfärgade höstplantor och en grönrufsig sak som påminner om någon slags tjockbladig kryddväxt. Vad är det jag har i krukorna, egentligen?


Mot väggen står en loppisfyndad gud-vet-vad på träskaft. Jag visste inte vad det var när jag köpte den, och jag vet fortfarande inte riktigt vad det är. Är det ett ljuster som någon har böjt ner piggarna på, tro? Jag tycker hursomhelst att det är en jättefin grunka!


Träsvampar och betongpumpor hade jag sedan tidigare. Det är alltid lika kul att gräva i rekvisitaförrådet i ladan och se vad man hittar! Jag önskar bara att jag hade lite bättre ordning på grejerna...


Jag pyntar egentligen bara där vi rör oss så här års. Här går vi ju förbi minst två gånger om dagen, så det är kul att det finns lite roligheter att titta på när man går förbi. Jag maxar på allt vad jag kan; helt enligt den svulstiga devisen "extra allt".


Blir det uppehåll i helgen, så har vi en lista med att-göra-utomhus-grejer att ta oss an. Bland annat behöver vi verkligen högtryckstvätta trappan, som numera skiftar i både grönt och svart. Dumt att pynta avsatsen innan det är gjort kanske, men det där med att vänta är ju som bekant inte min grej.

1 kommentar:

  1. Oj vad du pyntat runt er dörr. Jättefint! Charmigt också med diverse loppisfynd bland alla växter. Jag måste ta en sväng och inhandla lite höstväxter jag också, ser lite tomt ut när jag tog bort sommarblommorna.....
    Ha en fin dag! Kram/Nettan

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!