lördag 4 november 2017

Allhelgonahelg

Strax efter frukost imorse körde vi över smålandsgränsen i nordost, för att tända ljus och lägga en krans på kyrkogården i Ryd. Vädret var riktigt gråkallt, men höstfärgerna hängde sig kvar på några av träden. Jag kan tänka mig att det blir ännu mer stämningsfullt framåt kvällen, när alla ljus lyser upp i mörkret. 


På vägen hem stannade vi på ett antikloppisställe i Lönsboda, där jag hittade ett charmigt gammalt köksskåp med ådringsmålade lådor och skjutdörrar och grågröna kanter. Jag har planer för det nere i källarhallen, där vi förvarar blomvaser och annat i en öppen hylla, som alltid blir så skräpig när det drösslar spån från innertaket. 


Ännu en liten pall fick också åka med hem, för pallar kan man helt enkelt inte ha för många av. Jag tänkte julstilleben när jag såg den, med någon liten tomte som sitter där och dinglar med benen. Eller kanske en kanna med lite väldoftande tall- eller granris. Eller en lykta. Vi får väl se.


Nu ska jag stöka lite nere i källaren och se om det där väggskåpet passar där jag tänker. Fast med mig vet man aldrig. Det kan lika gärna hamna någon annanstans, hihi! 

2 kommentarer:

  1. Du är helt suverän på att loppisfynda!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. VIlken vacker kyrka! Och skåpet, och pallen! Fint!

    /Gunilla

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!