onsdag 15 november 2017

Får får får?

Ännu ett litet tändsticksfår (a.k.a. Putzlamm) har hittat till Solhäll. Den här gången en med grönt band och gammalt glitter, och ett ansiktsuttryck som fullkomligt skriker "Köp mig"! Jag älskar de här små krabaterna. Helst vill jag ha en hel liten fårfarm! Det är livsfarligt att titta på Tradera... Fast jag får (ordvits!) nog nöja mig med att buda hem en per år, för kilopriset på fårkött är rätt dyrt, om man säger så.


Idag reade de påsar med vårlökar på den lokala matbutiken på orten där jag jobbar. 15 kronor för 8 kungsängsliljelökar får man väl ändå säga är prisvärt. Olika sorters allium, honungslök och en påse tulpaner blev det också. November kanske är lite i senaste laget för lökar, men i Skåne kommer man undan med det mesta. Om det är frostfritt så åker de ner i jorden i helgen, annars får jag väl plantera dem i kruka. Och med tanke på alla pengar jag sparade på att inte handla lökar tidigare under hösten, så har jag ju nästan pengar över att köpa ett får till, hihi! (Jag älskar den självklara logiken i min egen matematik.)

1 kommentar:

  1. Sådan matematik älskar jag! Och jag gillar även tändsticksfåren, hade några när jag var barn men tyvärr finns de inte kvar.
    Kram Eva

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!