söndag 19 november 2017

Sista trädgårdsrycket

Under halva september och hela oktober gjorde jag absolut ingenting i trädgården, och nu har ju mer än halva november också gått. Allt har liksom bara fått stå och förfalla, men så idag kändes det som att det var dags att göra ett sista ryck innan vintern definitivt är här. Nu är utemöbler och lösa prylar äntligen inplockade för vinterförvaring i ladan, och lite höstarbete i köksträdgården är också avklarat. 


Där nere krattade jag lite löv, och sedan tömde jag krukorna i växthuset på gamla tomatplantor och annat mög. Annars tömmer jag inte växthuset på grejer, utan låter det fungera lite grann som vinterförråd för både krukor och en del utemöbler.


Jag brukar även övervintra en del växter här inne. Det är ett kallväxthus, men tack vare att det oftast är så milda vintrar i Skåne, så brukar det funka bra iallafall. Ser ni säsongens sista paprika där på bordet?


Jag är alltid lite slarvig med att diska ur krukorna på hösten. Jag tömmer dem och travar dem på hög, så får den riktiga städningen vara till i vår. Då tömmer jag hela växthuset och tvättar av allt med högtryckstvätten. 


Min fina krukros jordslog jag ändå i en pallkrage och täckte den sen med löv. Hoppas att den klarar vintern så, men det har brukat gå bra med andra rosor. Den blommar fortfarande så ljuvligt!


Innan skymningen började falla hann jag också pilla ner de där rea-fyndade blomlökarna i en rabatt. Planen var att jag skulle hinna plocka lite fler krassefrön innan det var dags att gå in, men pannlampa i köksträdgården kändes dock lite som överkurs. Det får nog bli till nästa helg, om det inte är för fruset då. Nu orkar jag inte göra mer idag, och så är det snart dags för söndagsbad!

1 kommentar:

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!