torsdag 7 december 2017

Andra halvan

Här kommer ett litet bildsvep över den andra halvan av vår adventspyntade veranda. Inga större förändringar har skett, mer än lite omflyttningar och "småfiff" här och där. Stearinljusen brinner naturligtvis inte oövervakade när jag inte är på verandan, men fuskljusen i fönstret går ju bra. 


Murgrönorna i fönstret håller sig vid liv fast det kan bli rejält kallt här ute. Vi får väl hålla tummarna för att minusgraderna inte kryper ner för långt utanför glasrutorna. Julträdet står här ute i väntan på att vi ska rensa matbordet från alla pågående projekt, så att julduken kan komma på plats. Pågående projekt är lite av vår signaturmelodi här hemma, så gud vet när det blir. Lagom till påsk kanske?


Julrosen har fått komma upp på det lilla bordet, som hamnade här "tillfälligt" redan förra sommaren, när vi hittade det lilla arkivskåpet till röda rummet. Tillfälligheter kan ju bli trevliga de också. Åtminstone tills man hittar på något annat. (Vilket man gör, förr eller senare...)


Åhhh, mina flugsvampar! Snart har jag studerat dem med kameran ur alla tänkbara och otänkbara vinklar. De är onekligen makalöst fotogeniska, hihi!


Under bordet står "Våren" och väntar på ljusare tider. Nog ser hon lite kallfrusen ut där hon står och  huttrar i bara mässingen. Det där kronhjortshornet flyttar visst också runt lite överallt, helt efter fotografens behag. Nu så här till jul låtsas jag att det är ett renhorn.


Till jul får verandan agera extra kylskåp. Det är en utmärkt förvaringsplats för julmust och allt annat man bunkrar upp med som behöver stå svalt. Vill man tillbringa någon längre tid här ute själv, så får man pälsa på sig rejält. När isrosorna börjar slå ut på rutorna vill man helst inte vara här alls. Inte om man är murgröna heller, för den delen...

2 kommentarer:

  1. ...och andra halvan är så fin, den med!
    Någonstans har jag några små flugsvampar undanlagda sedan barnen var små. Dags att leta fram dem igen, det ser jag. ;-)
    Bisse

    SvaraRadera
  2. Jag har också fyra flugsvampsljusstakar som jag vårdar ömt...

    SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!