lördag 16 december 2017

Bästa motionsrundan

Dagens motion blev en rask promenad mellan byns tre lördagsöppna loppisar. (Tänk om det var lika motiverande att gå på gymmet, haha!) I brist på hantlar i händerna, så tänkte jag att det var en god idé att släpa hem en hel gjutjärnsvåg. En liten glasvas och en emaljbytta i ljusblått blev det också. 


Alltså, den där vågen. Så vansinnigt grön och grann! Den stod där lite undangömd uppe på ett skåp och fullkomligt ropade mitt namn. "Men du har ju redan en sån," sa maken. "Nä, inte en SÅN!" sa jag, och det var ju faktiskt sant. Den här bara MÅSTE jag ha!


Den lilla emaljbyttan kan jag tänka mig många användningsområden för; alltifrån i badrumshyllan till i skafferiet eller i växthuset. "Vad synd att den är skadad," sa en annan kund som stod bredvid mig i kassan. "Fast det tycker jag bara är charmigt," sa jag, för det tycker jag ju. "Nja, jag vill helst ha hela saker," sa hon. Vilken himla tur att man gillar olika!


En liten glasvas slank med av bara farten. När vi ändå var i närheten av byns finaste lilla blomsteraffär tittade jag in och köpte en ensam tistelkvist att ha i vasen. Den ska nog få stå i badrummet, tror jag. 


Jaha, så har glesbygdsloppisarna levererat igen. Här hittar vi minsann skatter mest hela tiden! "Det ska bli roligt att se om ni får plats att basta, när du har pyntat klart med alla loppisgrejer och blommor," skrev min moster på Messenger häromdagen, och nog kan det tänkas att hon har en poäng där, hihi!


I övrigt gjorde jag bort mig rejält idag, när jag lyckades med konststycket att hälla ut den allra sista skvätten av makens galet dyra rare single malt-whiskey (inköpt när vi var i Skottland för 14 år sedan) i köksvasken. Eftersom korken hade gått sönder på originalflaskan hade han hällt över det som var kvar i en fin grön loppisflaska. Det var förvisso bara en liten bottenskvätt kvar, men iallafall. Min förklaring, att jag trodde det var nån gammal sunkig slatt hemkryddad midsommarbrännvin från gud-vet-när och att fluorsköljmedlet i badrumshyllan skulle passa mycket bättre i en snygg grön glasflaska, känns onekligen lite dum med facit i hand...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!