tisdag 23 januari 2018

Kungligt badrum

Nu tutar vi och kör alla husprojekt på en gång. Medan snön ligger vit över den nygjutna plattan nere i moraset passar vi på att låta hantverkarna göra badrummet också. Vi har ju faktiskt varit lite standby sedan i slutet av sommaren, så det är lika bra att gasa på medan tillfälle ges. Kaklet tittade vi ut redan innan jul, och nu är det beställt. På väggarna blir det klassiskt vitt kakel 15x15cm med stålgrå fog, och golvet blir schackrutigt 10x10 cm i två gråa färger (mitten högst upp respektive mitten längst ner på bilden) med antracitgrå fog. Med en golvyta på ynka 3 kvm och väggar som bara är lite drygt 2 m höga, varav ena långväggen har en dörröppning och ena kortsidan ett fönster, så går det inte åt så många plattor.


Ett tag övervägde vi svartvitt golv, men med så pass små rutor på så pass liten yta kändes det mest plottrigt. Dessutom såg jag kombinationen ljusgrå + mörkgrå rutor i det kungliga badrummet på Sofiero i somras, och det var så himla snyggt. Så nu blir det ett kungligt badrum även på Solhäll, hehe! 

Fast innan vi kommer så långt är det ju en del grovjobb som ska göras först. Bland annat ska gamla stammar och rör ses över och eventuellt bytas. (Det är nog samma rör som är kvar sedan badrummet byggdes, och gud vet när det var.) Det ryktas att rörmokaren ska komma och börja redan på torsdag, och sen lär det bli bajamaja på uppfarten ett tag framöver. Eller möjligtvis en hink i källaren. Man kan ju undra vilket som är värst... Men den som väntar på ett kungligt badrum kan nog stå ut med det också!

3 kommentarer:

 1. Åh, så spännande det låter, och....skitjobbigt förstås, med bajamaja och allt! Jag vet, jag har ju varit med om stambyte i lägenheten i Sthlm. Ert badrum kommer säkert att bli kungligt och vackert och det är då något att se fram emot. Hoppas att du håller oss uppdaterade här!
  Lycka till!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Hihi, ja så kungligt det nu kan bli på tre kvadratmeter! Mer som en kunglig toalett, kanske? ;-)

  SvaraRadera
 3. Åh vad kul med lite uppfräschning. Blir spännande att se hur det blir när det är klart. Den kungliga touchen står väl du för med alla dina fina och roliga fynd?!! Du har så personligt hemma!
  Usch för bajamaja men men...om ert badrum är litet kanske det inte tar så jättelång tid att göra klart.....Här skulle det verkligen behövas en del uppfräschningar också, av både vår lilla toalett och mycket annat.....
  Trevlig lördagkväll! Kram/Nettan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för att du vill lämna en kommentar!